Gaat u verhuizen of loopt de rentevaste periode van uw hypotheek af? Dan is het tijd om een nieuwe rentevaste periode te kiezen, bijvoorbeeld 10 of 20 jaar. Deze keuze beïnvloedt uw maandlasten jarenlang, dus een zorgvuldige afweging is
Lees meerEr zijn veel soorten isolatiemateriaal in omloop, met ieder hun eigen toepassing. Ieder materiaal heeft zijn eigen specifieke isolatiesterkte, die uitgedrukt wordt in de R-waarde. De regel is, dat hoe hoger de R-waarde, hoe beter het materiaal is in warmte-isolatie. Staart u zich echter niet blind op deze R-waarde, want factoren als overmatige ventilatie (spleten, kieren) en vocht spelen een belangrijke rol in het verlies van warmte.
Vereniging de Vastelastenbond werkt met partijen die niet-schadelijke materialen gebruiken zoals EPS parels en Supafil. Dit geldt voor spouwmuur- en dakisolatie.
Voor spouwmuurisolatie gebruikt de samenwerkende partij Supafil en EPS parels. In eerste instantie zal er gebruik worden gemaakt van EPS parels, maar als dat niet kan gebruikt men Supafil.
EPS parels
EPS staat voor Expanded PolyStyrene (geëxpandeerd poly-styreen), maar wordt in de volksmond vaak piepschuim of tempex genoemd.
De gebruikte EPS parels noemt men ook wel 'thermoparels' omdat ze vanwege hun hoge isolatiewaarde warmte goed vasthouden. De parels zijn grijs van kleur, ongevoelig voor vocht en het materiaal kan vrijwel eindeloos hergebruikt worden.
HR++ EPS parels hebben een hoge isolatiewaarde en zorgen voor een grote besparing op jouw energierekening;
De isolatieparels zijn waterafstotend en voorkomen vochttransport van binnen naar buiten;
De temperatuur van de binnenmuren stijgt, waardoor het binnen warmer aanvoelt;
HR++ EPS parels zorgen voor een lage luchtvochtigheid in uw woning en dat voorkomt condens- en schimmelvorming.
Supafil
Supafil is een duurzame inblaaswol met thermische en akoestische eigenschappen. Het is een duurzaam product dat voor tachtig procent uit gerecycled glas bestaat. Supafil is brandwerend en reguleert de vochthuishouding in een spouwmuur of verloren zolder. Daarnaast is het een zuivere wolsoort. Dat betekent dat het niet bijdraagt aan corrosie van metalen onderdelen.
De R-waarde voor jouw woning is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de mogelijke isolatiedikte en het aantal vierkante meters. Het isolatiebedrijf kan je voorzien van deze informatie. Het materiaal waar de Vastelastenbond mee werkt heeft onderstaande indicatie:
Isolatiedikte (mm in Spouw) | Rd (m2.k/W) |
50 mm | 1,45 |
60 mm | 1,75 |
70 mm | 2,05 |
Als je doorgeeft welke isolatievorm jouw interesse heeft, dan zorgen wij ervoor dat er iemand bij je langskomt om jou te adviseren. Geef je voorkeur telefonisch door via 040-7200200.
Je kan altijd terecht met vragen, maar misschien hebben we jouw vragen al wel beantwoord. Bekijk onze blogs eens om er achter te komen.
Gaat u verhuizen of loopt de rentevaste periode van uw hypotheek af? Dan is het tijd om een nieuwe rentevaste periode te kiezen, bijvoorbeeld 10 of 20 jaar. Deze keuze beïnvloedt uw maandlasten jarenlang, dus een zorgvuldige afweging is
Lees meer Veel mensen betalen maandelijks een hoge huur, maar krijgen toch geen hypotheek. Hoe kan dat? En is daar iets aan te doen? De Vastelastenbond legt uit en adviseert! Lasten Volgens het Nibud is het verschil tussen huur en hypotheeklasten g
Lees meer Een woningbrand is iets wat je hoopt nooit mee te maken. Toch gebeurt het vaker dan je denkt. Door een vlam in de pan, kortsluiting of een vergeten kaars kan je woning in korte tijd veranderen in een ravage. Volgens recent onderzoek is he
Lees meer De afschaffing van de salderingsregeling per 2027 maakt zonnepanelen minder aantrekkelijk, vooral voor huurders. Nu kunnen zij via een toeslag op de servicekosten profiteren van zonnestroom. Gemiddeld betalen huurders 2 tot 4 euro per paneel
Lees meerNeem gerust contact op. Onze 20 experts zitten voor je klaar.