Door over te stappen van internetprovider
Gemiddelde besparing door goedkopere provider
Door over te stappen van internetprovider
Gemiddelde besparing door goedkopere provider
Glasvezel is gemaakt van een dunne vezel en een speciaal soort glas. Daarom ook de naam glasvezel. Met behulp van laserlicht worden digitale gegevens doorgegeven. Dit gaat razendsnel. De snelheid waarmee het licht knippert bepaalt de snelheid van het internet. Glasvezel is de snelste oplossing die er op dit moment (zomer 2017) mogelijk is. Het is sneller dan ADSL en kabel internet.
Helaas zijn nog niet alle huishoudens aangesloten op het glasvezel netwerk. Bekijk in onze vergelijker of het op uw adres wel mogelijk is. De komende jaren worden er steeds meer huishoudens aangesloten op glasvezel internet. In nieuwbouwwijken wordt het vaak standaard gelegd.
Dit zijn de voordelen van glasvezel:
1. De snelheid die aangeboden wordt kan makkelijk verhoogd worden, zonder dat er weer nieuwe kabels gelegd moeten worden. Het is dus ook een oplossing voor de toekomst.
2. Elektronische straling heeft geen invloed op de snelheid. Bij ADSL is dit wel het geval. Hierdoor is het glasvezel internet ook betrouwbaarder.
3. Het is makkelijker om de data die verstuurd wordt via glasvezel te beveiligen dan bij ADSL. Echter is het ook bij glasvezel mogelijk om dit af te tappen.
4. Er is geen vonkgevaar. Doordat er geen elektriciteit wordt gebruikt, zoals bij ADSL, bestaat er ook geen vonkgevaar.
5. Glasvezel is makkelijk te installeren en heeft geen last van externe factoren. De glasvezelkabel kan makkelijk naast andere kabels worden geïnstalleerd.
Deze zaken samen zorgen ervoor dat u met glasvezel internet altijd super snel internet heeft, een constante kwaliteit, uploaden en downloaden met dezelfde snelheid. Het gebruik van meerder apparaten heeft geen invloed op de snelheid. Als er glasvezel mogelijk is bij u zijn er ook meerdere aanbieders. U heeft dus altijd de mogelijkheid om een keuze te maken voor een partij die bij u past.
Dit zijn de nadelen van glasvezel:
1. De kosten van glasvezel zijn hoog. De investering die gedaan moet worden om een wijk van glasvezel te voorzien is dus een grote. Staat wel tegenover dat glasvezel langer meegaat. De kosten worden doorberekend in de prijs die u betaalt en is vaak hoger dan ADSL of kabel.
2. Glasvezel is flexibel, maar wel breekbaar. Na de aanleg moet het dus altijd getest worden. De leverancier legt glasvezel tot in de meterkast, de rest van het huis dient u zelf te voorzien.
3. Voor het meten van de breekbaarheid is apparatuur nodig. Dit zijn dus ook extra kosten.
4. Als er over glasvezel op lange afstand wordt verzonden zijn er versterkers nodig om het signaal te versterken. Het is mogelijk dat hierbij het verkeer wordt afgetapt. Glasvezel internet is dus net als de andere vormen van internet af te tappen.
5. Glasvezel is nog niet overal in Nederland beschikbaar.
Glasvezel is in 2017 nog niet overal in Nederland beschikbaar. Doe de glasvezel check en bekijk of het bij u al mogelijk is. Vul uw postcode in en u ontvangt alle aanbiedingen en hierbij ook de vermelding of er glasvezel mogelijk is.
Is er bij u nog geen glasvezel internet mogelijk? Dan kunt u kiezen uit ADSL of kabel internet.