Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Het niet meer dan anders principe is van toepassing op stadswarming en betekent dat energieleveranciers van stadsverwarming (warmte) geen hogere tarieven mogen vragen dan energieleveranciers die gas leveren aan reguliere aansluitingen voor de geleverde energie.

In Nederland geldt de regel: Het ‘Niet meer dan anders principe’. Deze regel moet er voor zorgen dat een huishouden met stadsverwarming (warmtewet) niet meer betaalt dan een reguliere gasaansluiting zou hebben. Dus ‘verplichte’ leveranciers van stadsverwarming niet meer mogen verdienen aan deze klant dan een energieleverancier. De prijs die ze handhaven mag niet hoger zijn met het tarief per m3 die andere energieleverancier rekenen.

Waarom niet-meer-dan-anders-principe

In het verleden zijn er veel huishoudens geweest die zich gedupeerd voelen omdat ze stadsverwarming hebben. Hiermee worden ze verplicht gesteld om gebruik te maken van 1 aanbieder. Ze kunnen daardoor niet overstappen van gasleverancier. De verplichte leverancier kon er voor kiezen om de tarieven kunstmatig hoog te houden, waardoor huishoudens verplicht meer betalen. Het niet-meer-dan-anders-principe moet dit tegen gaan.

Wie bepaalt de hoogte van de tarieven?

Autoriteit Consument & Markt (ACM) wijzigt elk jaar de maximumprijzen voor warmtewet. Deze tarieven gelden vervolgens voor een heel kalenderjaar.