Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Zorgpremie komend jaar fors omhoog

Dinsdag 24 september 2024 10:55Teun van Uijtregt
DSW kondigt verhoging zorgpremie aan

DSW kondigt verhoging zorgpremie aan

DSW heeft als eerste zorgverzekeraar de zorgpremie voor 2025 bekendgemaakt, met een stijging van €9,50 per maand. Dit betekent dat verzekerden volgend jaar €158,50 per maand betalen voor de basisverzekering, wat op jaarbasis neerkomt op een verhoging van €114.

Miljoenennota
Deze stijging komt overeen met de voorspelling in de Miljoenennota, die rekening hield met een gemiddelde premiestijging van €121 per jaar. Ook andere zorgverzekeraars zullen naar verwachting hun premies verhogen.

Flink toegenomen
De zorgpremie van DSW is de afgelopen jaren flink toegenomen. In 2021 betaalden verzekerden nog €124,50 per maand bij een eigen risico van €375, terwijl dit in 2025 €158,50 zal zijn. Vooral gepensioneerden zonder zorgtoeslag zien hun zorglasten fors toenemen, met een stijging van €61,50 per maand in drie jaar tijd.

Inflatie
De premiestijging wordt vooral veroorzaakt door inflatie, hogere lonen voor zorgpersoneel en de stijgende kosten in de zorgsector. Daarnaast spelen vergrijzing en het toenemende aantal chronisch zieken een belangrijke rol in de oplopende zorgkosten. Hierdoor zal de premie naar verwachting in de komende jaren blijven stijgen. Directeur Aad de Groot van DSW waarschuwt zelfs dat de premie richting de €200 per maand zal gaan, zeker als het eigen risico wordt verlaagd.

Zorgstelsel
Om dit te voorkomen, pleit De Groot voor een nieuw zorgstelsel waarbij de zorgverzekeraars minder concurreren en de premie rond de €30 per maand komt te liggen. Dit zou echter gepaard moeten gaan met hogere belastingen en inkomensafhankelijke premies. Zorgeconomen zijn sceptisch over dit voorstel, en vrezen dat het gebrek aan marktwerking juist tot hogere premies zal leiden.

Premies
Desondanks is de verwachting dat andere zorgverzekeraars, zoals Zilveren Kruis, CZ, VGZ en Menzis, binnenkort ook hun premies zullen verhogen. Zij maken hun nieuwe tarieven in november bekend.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Laat je goed informeren over jouw hypotheek.

Aflossingsvrije hypotheek meenemen?

Dinsdag 10 september 2024 09:33

‌ Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek wordt de aflossingsvrije hypotheek vaak afgeraden. Maar is het verstandig om een bestaande aflossingsvrije hypotheek mee te nemen bij de aankoop van ...

Lees meer
Uitkering verzekeraar lager door afschrijving

Afschrijving beïnvloedt uitkering verzekering

Dinsdag 03 september 2024 11:55

‌ In Nederland heeft bijna 95% van de huishoudens een inboedelverzekering. Deze verzekering dekt schade aan persoonlijke bezittingen in huis, zoals meubels en elektronica. Dit is anders dan een ...

Lees meer
Keyless entry achilleshiel veel voertuigen

Beveiliging van auto's met keyless entry-systeem ontoereikend

Dinsdag 03 september 2024 11:18

‌Bijna alle auto's met een sleutelloos vergrendelsysteem, oftewel keyless entry, blijken gemakkelijk toegankelijk voor derden. Volgens een onderzoek van de ADAC (vergelijkbaar met de Nede...

Lees meer
De hypotheekrentes zijn opnieuw aan het dalen.

Daling hypotheekrentes goed nieuws

Dinsdag 27 augustus 2024 13:49

‌ Hypotheekrentes zijn afgelopen week gedaald naar het laagste niveau sinds begin 2024. Voor wie de hypotheekrente twintig jaar wil vastzetten, is het gemiddelde tarief nu 4,08 procent. Dit is 0...

Lees meer