Afgelopen week steeg de gasprijs door een ongekende grens van 0,70 cent per m3. Ook de elektriciteitsprijzen blijven maar stijgen. In 2019 gaan Nederlanders dan ook meer betalen voor energie. Dit...
Lees meer“Wij helpen je graag met je vaste lasten”
Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!
Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond
Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.
Regel het directEnergie Vanzelf Geregeld
Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!
Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).
De energiemarkt tot Europees niveau tillen, zodat er uniforme Europese regels voor de gehele elektriciteitsmarkt zijn. Dat is wat de ACM voor ogen heeft.
In het ontwerpbesluit dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 8 november jl. heeft gepubliceerd wordt de wens om de Europese elektriciteitsmarkt verder te integreren en te verduurzamen uitgesproken. Doordat deze regels voor elektriciteitsproducenten in Nederland en de rest van Europa meer overeenkomen, kunnen producentenmakkelijker overal in Europa windmolenparken en zonnepanelen bouwen. Dit levert voordelen op:
Het besluit vloeit voort uit Europese afspraken over de aansluiting van elektriciteitsproducenten op het net, die zijn vastgelegd in de verordening ‘Requirements for Generators’. Met die afspraken kunnen elektriciteitsproducenten een belangrijke rol spelen bij de spanningshandhaving en de frequentiestabiliteit op het net.
Het aanbod van energie wisselt steeds sterker doordat er meer zonne- en windenergie komt. De voorgestelde regels dragen bij aan de stabiliteit en veiligheid van het elektriciteitsnetwerk. Dit helpt om de voorzieningszekerheid voor bedrijven en consumenten in stand te houden.
Nieuwe Europese regels en de nationale implementatie daarvan bevorderen ook de handel in elektriciteit in Europa. De bedoeling is dat op den duur het hele vasteland van Europa één elektriciteitsmarkt wordt. Dat leidt tot lagere prijzen.
De hoogte van elektriciteitstarieven zijn afhankelijk van verschillende factoren. Weten wat nog meer invloed heeft op de elektriciteits- en gasprijzen? Vereniging de Vastelastenbond zet de belangrijkste oorzaken op een rijtje. Lees verder.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.
Afgelopen week steeg de gasprijs door een ongekende grens van 0,70 cent per m3. Ook de elektriciteitsprijzen blijven maar stijgen. In 2019 gaan Nederlanders dan ook meer betalen voor energie. Dit...
Lees meerHoe zijn de energiekosten verdeeld? Hoe zijn de energiekosten van uw woning verdeeld? Het grootste gedeelte (47%) gaat op aan uw verwarming, maar wist u dat naast de verwarming, apparaten en ...
Lees meerUPDATE: 23-10-2018 Energieflex failliet Na surseance (uitstel) van betaling vorige week, heeft de rechter op 23 oktober energieleverancier Energieflex failliet verklaard. De curator gaat nu verder ...
Lees meerUit recent onderzoek (2e kwartaal 2018) van Calcasa blijkt dat een beter energielabel een positief effect heeft op de verkoopprijs. Vergelijkbare woningen die met een beter energielabel worden verkoch...
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!
Plaats een reactie