Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar op al je vaste lasten

Bespaar met de Vastelastenbond op al je vaste lasten. De gemiddelde besparing op al je vaste lasten is: 

€1.000,- p.j

Meer informatie

Wat moet je weten over een thuisbatterij?

Dinsdag 08 oktober 2024 08:33Teun van Uijtregt
Ontdek de voordelen van een thuisbatterij

Ontdek de voordelen van een thuisbatterij

Een thuisbatterij, ook wel bekend als thuisaccu, slaat energie op om deze op een later moment te gebruiken of terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Dit is vooral nuttig in combinatie met zonnepanelen: wanneer de panelen meer energie produceren dan je direct verbruikt, kan het overschot in de batterij worden opgeslagen. Op momenten zonder zon kun je dan de opgeslagen stroom gebruiken, wat je afhankelijkheid van het energienet verkleint.

Opslaan
De mogelijkheden van een thuisbatterij gaan echter verder dan alleen het opslaan van zonnestroom. Een slimme thuisbatterij kan energie opslaan wanneer de stroomprijzen laag zijn, bijvoorbeeld tijdens daluren, en deze vrijgeven wanneer de prijzen stijgen. Dit concept, ook wel ‘tijdverschuiving’ genoemd, maakt het mogelijk om aanzienlijk te besparen op je energiekosten. Een 20 kWh batterij kan bijvoorbeeld een opbrengst van €1.195 realiseren in slechts zes maanden tijd, mits je gebruikmaakt van een dynamisch energiecontract.

Capaciteit
Naast deze slimme inzet kan een thuisbatterij ook energie opslaan die door zonnepanelen wordt opgewekt. Dit verhoogt het percentage direct gebruikte zonne-energie in je huishouden van 30-50% naar 60-80%, waardoor je minder afhankelijk bent van het stroomnet. De capaciteit van een thuisbatterij bepaalt hoe lang je op de opgeslagen energie kunt vertrouwen. Batterijen variëren in grootte en prijs, waarbij de kosten sterk afhangen van capaciteit, installatiekosten en eventuele extra werkzaamheden.

Investering
Hoewel de initiële investering aanzienlijk kan zijn, kan het terugvragen van 21% btw via de Belastingdienst de kosten verlagen. Bovendien wordt verwacht dat de prijzen van thuisbatterijen in de toekomst zullen dalen, waardoor ze steeds aantrekkelijker worden voor huishoudens die willen besparen op energiekosten en bijdragen aan een stabieler elektriciteitsnet.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Bespaartips

De koopkracht neemt voor eenieder toe het komende jaar.

Veel verschil in toekomst koopkracht

Dinsdag 24 september 2024 13:08

‌ De Miljoenennota presenteert de plannen en verwachtingen van het kabinet voor het komende jaar. Een van de belangrijkste vragen is hoe deze plannen jouw koopkracht zullen beïnvloeden. Het kab...

Lees meer
Kosten bespaar je door onder meer te wassen als de zon schijnt.

Eigenaren zonnepanelen passen gebruik aan op zonuren

Dinsdag 27 augustus 2024 14:49

‌ Veel eigenaren van zonnepanelen betalen momenteel terugleverkosten voor de stroom die ze te veel opwekken. Daarnaast worden de omvormers van zonnepanelen soms uitgeschakeld bij piekbelasting. ...

Lees meer
Met een warmtepomp kun je flink besparen op je energiekosten.

Aanschaf warmtepomp juist nu interessant

Donderdag 22 augustus 2024 15:20

‌ Nu de verplichting tot het installeren van warmtepompen is komen te vervallen, zijn de prijzen aanzienlijk gedaald. Dit roept de vraag op of dit hét moment is om een warmtepomp aan te schaffe...

Lees meer
“Door al je vaste lasten onder de loep te nemen, kunnen je kosten gedrukt worden. Dat zet meer zoden aan de dijk dan besparen op je cadeaus”, zegt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond.

Consument doet zichzelf ernstig te kort door alleen te besparen op cadeaus

Woensdag 15 november 2023 11:43

‌Volgens recent onderzoek van Accenture passen Nederlandse consumenten hun koopgedrag aan op de feestperiode. Er wordt door ruim de helft van de Nederlanders bezuinigd op cadeaus. Het is goed d...

Lees meer