Er is steeds meer vraag naar thuisbatterijen om (zonne)energie op te slaan. Maar is deze investering ook financieel rendabel? Hoe werkt een thuisbatterij? Een thuisbatterij slaat de over...
Lees meer“Wij helpen je graag met je vaste lasten”
Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!
Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond
Kies voor de thuisbatterij.
Afspraak makenThuisbatterij
Maak optimaal gebruik van je zelfopgewekte zonne-energie en kies voor een thuisbatterij. Je opgewekte stroom opslaan en verdien door slim te handelen met je thuisbatterij.
Een thuisbatterij, ook wel bekend als thuisaccu, slaat energie op om deze op een later moment te gebruiken of terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Dit is vooral nuttig in combinatie met zonnepanelen: wanneer de panelen meer energie produceren dan je direct verbruikt, kan het overschot in de batterij worden opgeslagen. Op momenten zonder zon kun je dan de opgeslagen stroom gebruiken, wat je afhankelijkheid van het energienet verkleint.
Opslaan
De mogelijkheden van een thuisbatterij gaan echter verder dan alleen het opslaan van zonnestroom. Een slimme thuisbatterij kan energie opslaan wanneer de stroomprijzen laag zijn, bijvoorbeeld tijdens daluren, en deze vrijgeven wanneer de prijzen stijgen. Dit concept, ook wel ‘tijdverschuiving’ genoemd, maakt het mogelijk om aanzienlijk te besparen op je energiekosten. Een 20 kWh batterij kan bijvoorbeeld een opbrengst van €1.195 realiseren in slechts zes maanden tijd, mits je gebruikmaakt van een dynamisch energiecontract.
Capaciteit
Naast deze slimme inzet kan een thuisbatterij ook energie opslaan die door zonnepanelen wordt opgewekt. Dit verhoogt het percentage direct gebruikte zonne-energie in je huishouden van 30-50% naar 60-80%, waardoor je minder afhankelijk bent van het stroomnet. De capaciteit van een thuisbatterij bepaalt hoe lang je op de opgeslagen energie kunt vertrouwen. Batterijen variëren in grootte en prijs, waarbij de kosten sterk afhangen van capaciteit, installatiekosten en eventuele extra werkzaamheden.
Investering
Hoewel de initiële investering aanzienlijk kan zijn, kan het terugvragen van 21% btw via de Belastingdienst de kosten verlagen. Bovendien wordt verwacht dat de prijzen van thuisbatterijen in de toekomst zullen dalen, waardoor ze steeds aantrekkelijker worden voor huishoudens die willen besparen op energiekosten en bijdragen aan een stabieler elektriciteitsnet.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.
Er is steeds meer vraag naar thuisbatterijen om (zonne)energie op te slaan. Maar is deze investering ook financieel rendabel? Hoe werkt een thuisbatterij? Een thuisbatterij slaat de over...
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!
Plaats een reactie