Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Wat betekent regeerprogramma voor u?

Dinsdag 24 september 2024 17:04Teun van Uijtregt
Lees nu wat het regeerprogramma voor u betekent.

Lees nu wat het regeerprogramma voor u betekent.

Het regeerprogramma van Kabinet Schoof is bekend, met een reeks hervormingen die invloed hebben op de belasting, toeslagen, zorg en de woning- en arbeidsmarkt.

Inkomstenbelasting en Toeslagen
Het kabinet verlaagt de inkomstenbelasting in de eerste schijf naar 35,36%, waardoor lage- en middeninkomens meer besteedbaar inkomen krijgen. Voor hogere inkomens komt er een extra belastingtarief. Tegelijkertijd wordt de algemene heffingskorting met €335 verlaagd. Het toeslagenstelsel wordt eenvoudiger, met minder inkomensafhankelijke regelingen en voorschotten. De kinderopvangtoeslag wordt rechtstreeks aan kinderopvangorganisaties betaald, de huurtoeslag wordt lineair afgebouwd, en het kindgebonden budget stijgt met €184.

Uitkeringen en Koopkracht
De bijstandsuitkering wordt bevroren tussen 2025 en 2027 om te voorkomen dat deze daalt. De WIA-uitkering wordt vereenvoudigd met meer focus op mogelijkheden van mensen, en de AOW-regels voor partners worden duidelijker. Op de WW-uitkering wordt bezuinigd, maar de details volgen later dit jaar. Al deze maatregelen moeten bijdragen aan een verbetering van de koopkracht, al verschilt dit per inkomensgroep.

Woning- en Zorgmarkt
Het kabinet wil jaarlijks 100.000 woningen bouwen, waarvan twee derde betaalbaar moet zijn voor lage- en middeninkomens. Op het gebied van zorg wordt ingezet op toegankelijkheid, het aanpakken van personeelstekorten en betaalbaarheid. Streekziekenhuizen blijven behouden en het eigen risico in de zorg wordt bevroren op €385 tot 2027, waarna het wordt verlaagd naar €165 per jaar.

Arbeidsmarkt en Schuldhulpverlening
Het kabinet streeft naar meer werkzekerheid door het aantal flexibele contracten te verminderen en betere voorwaarden te scheppen voor flexwerkers en zelfstandigen. Er komt een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen. De schuldhulpverlening wordt verbeterd met scherpere kwaliteitseisen en vroege signalering.

Energie en Duurzaamheid
Het kabinet investeert in verduurzaming van woningen, met subsidies voor isolatie en warmtepompen, en biedt rentevrije leningen via het Warmtefonds. Verplichte verduurzamingseisen voor huiseigenaren worden versoepeld.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

DSW kondigt verhoging zorgpremie aan

Zorgpremie komend jaar fors omhoog

Dinsdag 24 september 2024 10:55

‌ DSW heeft als eerste zorgverzekeraar de zorgpremie voor 2025 bekendgemaakt, met een stijging van €9,50 per maand. Dit betekent dat verzekerden volgend jaar €158,50 per maand betalen ...

Lees meer
Laat je goed informeren over jouw hypotheek.

Aflossingsvrije hypotheek meenemen?

Dinsdag 10 september 2024 09:33

‌ Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek wordt de aflossingsvrije hypotheek vaak afgeraden. Maar is het verstandig om een bestaande aflossingsvrije hypotheek mee te nemen bij de aankoop van ...

Lees meer
Uitkering verzekeraar lager door afschrijving

Afschrijving beïnvloedt uitkering verzekering

Dinsdag 03 september 2024 11:55

‌ In Nederland heeft bijna 95% van de huishoudens een inboedelverzekering. Deze verzekering dekt schade aan persoonlijke bezittingen in huis, zoals meubels en elektronica. Dit is anders dan een ...

Lees meer
Keyless entry achilleshiel veel voertuigen

Beveiliging van auto's met keyless entry-systeem ontoereikend

Dinsdag 03 september 2024 11:18

‌Bijna alle auto's met een sleutelloos vergrendelsysteem, oftewel keyless entry, blijken gemakkelijk toegankelijk voor derden. Volgens een onderzoek van de ADAC (vergelijkbaar met de Nede...

Lees meer