Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Meld je aan voor eengratis adviesgesprek

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Heb je vragen over
jouw verzekeringen?

Onze adviseurs helpen je graag en kijken naar de mogelijkheden in een gratis adviesgesprek. Houd je huidige polissen bij de hand en plan een gesprek in op jouw voorkeurstijd.

Meer informatie

Waarom de hulp van een verzekeringsadviseur zo waardevol is

Woensdag 04 januari 2023 11:08Frank van de Ven
Verzekeren is complex. Wanneer je een adviseur hebt gevonden, zal hij je helpen en informeren over belangrijke zaken zoals de opstal- en inboedelverzekering.

Verzekeren is complex. Wanneer je een adviseur hebt gevonden, zal hij je helpen en informeren over belangrijke zaken zoals de opstal- en inboedelverzekering.

Het online afsluiten van verzekeringen wordt steeds populairder omdat het eenvoudig én goedkoop is. Dit betekent dat de rol van de tussenpersoon verkleind wordt en dat is iets waar verzekeringsadviseur Hakan Tas zich zorgen over maakt. Zonder voorkennis een verzekering afsluiten, kan namelijk nadelige gevolgen hebben. “Je kunt de expertise van een ervaren verzekeringsadviseur nooit vervangen door een online vergelijkingstool.”
 

Waarom zou je de hulp van een dure adviseur inschakelen als je ook goedkoop online je verzekeringen kunt afsluiten?

“Verzekeren is complex. Wanneer je een adviseur hebt gevonden, zal hij je helpen en informeren over belangrijke zaken. Een goede adviseur neemt de tijd voor je in een persoonlijk gesprek. Je kunt de expertise van een ervaren verzekeringsadviseur nooit vervangen door een online vergelijkingstool. Er zitten heel veel haken en ogen aan verzekeringen en je moet maar net weten welke dat zijn. Verzekeraars geven hun verzekeringsproducten een naam en daar kan verwarring over ontstaan. De ene verzekeringsmaatschappij praat over een opstalverzekering terwijl een andere partij het over een woonhuisverzekering heeft. Deze begrippen worden niet altijd goed gebruikt of uitgelegd, waardoor consumenten ten onrechte denken goed verzekerd te zijn. Een tussenpersoon kan jou haarfijn uitleggen hoe het zit. Een tool niet.”


Kun je een voorbeeld geven van een term waarover verwarring ontstaat?

“Wanneer een leek een term als ‘woonhuisverzekering’ hoort en online gaat zoeken naar de goedkoopste verzekering in deze soort kan hij in de veronderstelling zijn dat hij met een inboedelverzekering te maken heeft. Een woonhuisverzekering heeft toch alles te maken met een huis en wat daarin zit? ‘Mijn laptop, smartphone en huisdier zitten ook in mijn huis, dus vallen ze ook onder deze verzekering!’ Deze manier van denken is begrijpelijk, maar klopt helaas niet. Een woonhuisverzekering zit heel anders in elkaar. Wanneer je besluit voor de goedkoopste verzekering te kiezen zonder je erin te verdiepen, kun je het deksel op je neus krijgen als er schade is. Niet alles is gedekt.”
 

Hoe zit het dan wel met een woonhuisverzekering?

“Het woonhuis valt onder de opstalverzekering. Dat zijn de vier muren en het dak erop én de elementen die vastzitten aan de woning. Dan moet je denken aan de schutting, het keukenblok, toiletblokken en tegels. Het laminaat of stucwerk vallen niet onder deze verzekering, omdat deze niet nagelvast zitten aan je huis. Als je schade hebt aan je stucwerk valt dit dus niet onder de opstalverzekering. Die schade valt onder de inboedel.”


Wat is het grootste misverstand dat je in je vakgebied tegenkomt?

“Dat het geen zin heeft om je spullen te verzekeren omdat ze weinig waarde hebben. Ik hoor heel vaak van mensen dat ze hun spullen niet verzekeren omdat ze ‘weinig bezittingen hebben’ en de spullen die ze gebruiken ‘van de kringloop zijn’. Dat maakt toch niet uit? Die spullen zijn ook van waarde? Als je bank beschadigd raakt door een brand heb je toch een nieuwe nodig? Dan moet je toch ook naar de kringloop? En je stucwerk kan ook beschadigen door het vuur en zonder verzekering heb je niets.”


Wat adviseer jij mensen met een kleine beurs op verzekeringsgebied?

“Ik druk mensen met een kleine beurs altijd op het hart om zich te verzekeren. Mensen zijn bang dat ze niets krijgen voor hun tweedehands spullen. Dat is dus niet waar. Je krijgt inderdaad weinig geld voor die spullen maart je hebt er zelf ook niet veel voor betaald. En wees eerlijk: mensen die het niet breed hebben kunnen het geld dat ze krijgen voor de geleden schade goed gebruiken. Schades treffen je altijd in de zwaarte periodes. Zonder verzekering heb je niets en moet je na brand- of waterschade op de betonnen vloer zitten omdat je meubilair en laminaat niet verzekerd waren. Minima hebben weinig spullen van waarde, maar dat betekent ook dat ze weinig premie betalen. De inboedelverzekering wordt gewaardeerd op basis van je netto-inkomen. Voor circa drie euro per maand – normaal gesproken kost zo’n verzekering gemiddeld een tientje –  bescherm je jezelf tegen allerlei ellende.”
 

Adviseer je minima ook om een adviseur in de arm te nemen?

“Absoluut! Ik adviseer iedereen die een verzekering wil afsluiten om hulp van een expert in te schakelen. Zo merk ik vaak dat mensen bijvoorbeeld niet weten wat een afschrijvingstermijn is. Een afschrijvingstermijn betekent dat je jaarlijks met waardevermindering te maken hebt. Een bank die je vijf jaar geleden voor honderd euro kocht bij de kringloopwinkel is vijf jaar later minder waard. Dat meubel bevat gebruikerssporen en is aan slijtage onderhevig. De hoofdregel bij verzekeren is dat de verzekerde er bij schade niet beter van mag worden. Als je een stoel had, mag je geen bank verwachten. Veel mensen weten niet hoe het precies zit met zo’n afschrijvingstermijn. Een adviseur kan je daarbij helpen. Een goede adviseur legt uit hoe een afschrijvingstermijn in elkaar zit, wat de verschillen van opstal zijn en hij zal je ook vragen of je onlangs grote uitgaven hebt gedaan.”


Waarom wil een verzekeringsadviseur weten welke spullen ik heb aangeschaft?

“Deze informatie is belangrijk omdat je adviseur wil weten of je deze dure producten wilt meeverzekeren. Dan moet je denken aan zonnepanelen of mobiele elektronica. Veel mensen staan hier niet bij stil en komen er bij diefstal pas achter dat deze spullen niet verzekerd zijn. Dit betekent dat ze geen vergoeding krijgen omdat deze producten niet verzekerd waren.”


Maar als je al jarenlang trouwe klant bent, zal dat toch wel vergoed worden?

“Je doelt op coulenace. Tijden veranderen. Coulance is een begrip dat in de loop der jaren steeds minder vaak voorkomt in de verzekeringsbranche. In het verleden werden trouwe klanten die tientallen jaren aangesloten waren bij dezelfde verzekeraar nog wel eens gematst bij schades. Dit gebeurt niet meer. Het is nu heel zwart-wit: wel of geen dekking bepaalt of je wel of geen vergoeding krijgt. Er is geen tussenweg meer.”
 

Verzekerd Zonder Zorgen

Je kunt je verzekeringen ook bij de Vastelastenbond onderbrengen via de service Verzekerd Zonder Zorgen. Via deze dienst profiteer je van de laagste tarieven en beste polisvoorwaarden die onze experts voor jou uitzoeken. Verzekerd Zonder Zorgen brengt al deze verzekeringen samen in één pakket met één aanspreekpunt. Wij nemen ook direct writers (online verzekeraars) mee in ons overzicht. Je betaalt altijd de laagste prijs voor je verzekeringen, maar tegelijkertijd profiteer je ook van de expertise van een tussenpersoon. De Vastelastenbond werkt met ervaren verzekeringsadviseurs die als vraagbaak werken en je helpen bij schadeafhandeling. Ontdek meer over deze service - en hoeveel jij op je verzekeringspremies kunt besparen - door op onderstaande button te klikken. 
 

 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen | Afspraak maken

Volgens verzekeringsadviseur Hakan Tas wordt in 2023 de nadruk gelegd op het creëren van ‘schademeldingsbewustzijn’.

De verzekeringswereld wil meer bewustheid rond schademeldingen creëren in 2023

Maandag 02 januari 2023 08:27

‌Ook de verzekeringsbranche heeft met personeelstekorten te maken en dat betekent dat er maatregelen genomen worden om de werkdruk te verlagen. Door te verduidelijken dat je niet alle schades k...

Lees meer
Klimaatveranderingen gaan - naast achteloos weggegooide bananenschillen - zeker een grotere rol spelen in de verzekeringswereld. Dat is zeker iets om rekening mee te houden, stelt verzekeringsadviseur Hakan Tas.

Verzekeren anno 2022: ‘De verzekeringsadviseur van nu is een soort coach’

Dinsdag 27 december 2022 10:16

‌Het jaar 2022 begin met de laatste stuiptrekkingen van de coronacrisis. Vervolgens kregen we met een steeds erg wordende energiecrisis te maken. Het was een bewogen jaar. Ook op verzekeringsgebi...

Lees meer
Directeur Dirk-Jan Wolfert beantwoordt de meest gestelde vragen over verzekeringen voor je.

Dit zijn de zeven meest gestelde vragen over onze verzekeringen

Vrijdag 11 november 2022 10:12

‌Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat je weer mag nadenken over een mogelijke overstap van zorgverzekering. Als deze verzekering weer op het netvlies staat, is het verstandig om ook ...

Lees meer
De Vastelastenbond heeft sinds dit jaar een overlijdensrisicoverzekering in het assortiment. Directeur Dirk-Jan Wolfert is er trots op dat hij deze verzekering kan aanbieden

Overlijdensrisicoverzekering bespreekbaar maken, moet doodgewoon worden

Woensdag 21 september 2022 05:15

‌‌Praten over de dood is voor veel mensen een moeilijk onderwerp omdat je niet graag met je eigen sterfelijkheid – of die van je dierbaren – geconfronteerd wilt worden. Toch is h...

Lees meer