Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Vereniging Eigen Huis: 'Te hoge rekening door stadsverwarming'

Woensdag 09 april 2014 13:43Margot Boesveld

 

De Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft een brief geschreven naar minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) om hem op te roepen iets te doen aan de te hoge rekening voor stadsverwarming.

Volgens de VEH betalen huishoudens die zijn aangesloten op stadsverwarming 275 euro per jaar te veel. 

"Huishoudens klagen onder andere over hoge rekeningen, maar ook over veiligheidsrisico’s en de gevolgen die de wet heeft voor Verenigingen van Eigenaren", aldus de VEH. 

Sinds 1 januari dit jaar is de warmtewet ingegaan die ervoor moet zorgen dat huishoudens juist niet te veel betalen. 

De VEH zegt inmiddels 700 klachten te hebben binnengekregen. Meer dan een half miljoen huishoudens hebben stadsverwarming. Deze consumenten kunnen er niet voor kiezen om op een andere manier hun warmte in te kopen of van leverancier te veranderen.

Lees meer over stadsverwarming via deze link

Bron: nugeld.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

AGM Hulsebos

Gewoon die stadsverwarming laten afsluiten en een in verbruik veel goedkopere CV-combi laten plaatsen gebaseerd op invertertechnologie (Ecodan, Zubadan).

Maandag 05 mei 2014 09:40

W.Geeraets

In Almere zijn we al jaren actief om Nuon te bewegen om het tarief van de stadsverwarming op het juiste tarief te brengen. Nuon beweert dat het gehanteerde tarief niet lager kan met in het achterhoofd dat de afnemers toch geen keus hebben.
Triest, en te weten dat er vele directeuren bij Nuon werkzaam.

Woensdag 30 april 2014 17:40

Zara

Het grote bezwaar wat mij betreft is dat de correctiefactor in de "schil"van een flatgebouw met de warmtewet verdwijnt. Ik woon op de bovenste etage en op de hoek van een appartementengebouw met blokverwarming. Als ik alles uit heb en ik kom in de winter 's avonds thuis lijkt het of alle ramen open staan, zo ijzig koud is het. Bij mensen op de lagere etages is het hoe dan ook altijd behaaglijk warm, zelfs met alles uit. Zij zetten zelfs wel eens een klein raampje open omdat het te warm wordt!! Hoe oneerlijk kan het zijn! Zij krijgen warmte doordat wij bovenin hard moeten stoken en daardoor de buizen - die door hun app. lopen - gloeiend heet worden. Wij hebben dat voordeel niet, bij ons lopen geen buizen door de kamers, vandaar de voormalige compensatie. De wet heeft als principe dat iedereen moet betalen alsof hij een eigen ketel heeft: nou,de bovenste etage doet dat zeker wel maar de lagere etages niet, dus dit is een heel oneerlijk principe. Wij gaan bovenin nog meer betalen (en wij betalen al heel veel, terwijl het nooit echt lekker warm is)en de lagere etages minder. Hoezo, een eerlijker systeem????

Woensdag 30 april 2014 11:39

Plaats een reactie

Lees meer over