Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'Verdeling welvaart steeds oneerlijker'

Woensdag 04 juni 2014 09:42Margot Boesveld

 

De vijf rijkste families van Nederland hebben bijna evenveel vermogen als de 3,2 miljoen armste Nederlanders samen.
Dat stelt Oxfam Novib dinsdag in een rapport over de verdeling van welvaart. Volgens de hulporganisatie is de vermogensongelijkheid "veel groter dan tot nu toe gedacht".
Oxfam Novib wil dat het kabinet onder meer de belasting op vermogen en winst verhoogt om de welvaartsverdeling gelijk te trekken. Het huidige belastingstelsel werkt ongelijkheid in de hand, vindt de organisatie.
"We moeten de moed hebben om dit perverse stelsel aan te pakken en een systeem te maken waarin iedereen profiteert van economische groei", aldus algemeen directeur Farah Karimi in een verklaring. Oxfam Novib maant de regering bovendien om belastingontduiking en belastingontwijking meer dan nu in te dammen.

Vermogen

Het huidige stelsel zorgt er volgens de organisatie voor dat vermogensvorming wordt aangewakkerd, terwijl inkomen uit arbeid te zwaar wordt belast.
"Internationale bedrijven en de rijke elite halen alles uit de kast om belasting te ontduiken dan wel te ontwijken", aldus Karimi. "De rekening komt terecht bij de armsten in Nederland en ontwikkelingslanden."
De verschillen zijn sinds de crisis alleen maar erger geworden, aldus Oxfam Novib. De rijkste één procent van de Nederlanders bezat voor de crisis een vijfde van het totale vermogen. Na de crisis is dat gegroeid tot bijna een kwart, zo zou blijken uit de cijfers van de ngo. In buitenland ondergebrachte vermogens werden niet meegerekend.

Inkomen

Naast de verschillen in vermogens zouden ook de inkomensverschillen zijn toegenomen tijdens de crisis.
Op maandag had het CBS nog een onderzoek gepubliceerd waarin stond dat dit nauwelijks het geval was. De vermogensongelijkheid nam wel iets toe, maar dat kwam volgens het statistiekbureau doordat de huizen minder waard werden.
Vooral middeninkomens zagen hun vermogen daardoor dalen. De woning is bij die groep, meer dan bij de rijkste Nederlanders, veruit het belangrijkste onderdeel van het totale vermogen.
Volgens het CBS zorgt het belastingstelsel juist voor meer gelijkheid omdat lagere inkomens "relatief weinig afdragen". De Europese Commissie gaf Nederland maandag echter een vermaning vanwege het belastingsstelsel. Den Haag moet volgens Brussel harder optreden tegen bedrijven die belasting proberen te ontduiken.
Bron: Novum
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over