Laag energielabel, hoge WOZ-waarde Zeven van de acht gemeenten met de hoogste gemiddelde WOZ-waarden kennen meer huizen met een laag energielabel dan het landelijk gemiddelde. De laatste vi...
Lees meer“Wij helpen je graag met je vaste lasten”
Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!
Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond
Gemiddelde besparing bij het isoleren van je woning
Gemiddelde opbrengst bij Zonnepanelen
Vanaf 1 april 2021 is er een vervanger voor de huidige postcoderoosregeleing: de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking. (SCE)Deelnemers aan de oude Postcoderoosregeling krijgen voor een looptijd van maximaal 15 jaar nog steeds de bekende energiekorting. Deze periode van 15 jaar geldt vanaf de start van deelname aan het project. Na 1 april 2021 wijzigt er wel iets in de overdracht van bestaande participaties. Dit is namelijk niet meer mogelijk als een deelnemer verhuist of overlijdt. Hiervoor kon dit nog wel, maar met de komst van de nieuwe SCE-regeling is dit binnen de Postcoderoosregeling verandert.
Ben je een energiecoöperatie of vereniging van eigenaars (VvE)? En wil je hernieuwbare (duurzame) elektriciteit uit zonne-energie, windenergie of waterkracht opwekken? Dan kan je vanaf nu de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking aanvragen.
In de nieuwe SCE regeling krijgen energiecoöperaties een vergoeding per opgewekte kWh die zij zelf onder de deelnemers moeten verdelen. Deze tarieven worden voor 15 jaar vastgelegd vanaf de start. Hierdoor ontstaat langdurige zekerheid over het rendement van de investering. Hierdoor is er geen afhankelijkheid meer van een energieleverancier die wel of niet wil meewerken.
Deze nieuwe regeling geld ook voor in de windenergieprojecten, het piekvermogen van een windenergieproject moet tussen 0,5 en 1,0 MW zijn. Dus geen onrendabele miniwindmolens maar ook geen grote van bijvoorbeeld 100 meter hoog.
Er zijn natuurlijk ook voorwaarden verbonden aan de nieuwe regeling. Je kan op de website van de RVO lezen hoe je een aanvraag kan doen.
Een postcoderoos is het gebied van aangrenzende postcodes waarin de productie-installatie ligt. Leden van een coöperatie of VvE die gezamenlijk eigenaar zijn van een productie-installatie en wonen binnen dit postcoderoosgebied hebben – volgens de regeling Verlaagd Tarief – recht op een verlaagd tarief (korting) voor de energiebelasting.
Het kabinet stimuleerde de afgelopen jaren met deze regeling de lokale duurzame opwekking van elektriciteit. De fiscale regeling gaf recht op een korting op de energiebelasting als een particulier of ondernemer samen met anderen investeert in opwekking van duurzame energie.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.
Laag energielabel, hoge WOZ-waarde Zeven van de acht gemeenten met de hoogste gemiddelde WOZ-waarden kennen meer huizen met een laag energielabel dan het landelijk gemiddelde. De laatste vi...
Lees meer Koelkasten, vriezers, wasmachines, wasdroogcombinaties, vaatwassers en beeldschermen krijgen vanaf 1 maart 2021 een nieuw energielabel. De nieuwe schaal (A t/m G) is duidelijker en overzi...
Lees meerIn 2020 heeft 51% van de Nederlanders duurzame aanpassingen aan de woning gedaan of laten uitvoeren. Per woning zijn ongeveer vier aanpassingen gedaan. Dit blijkt uit Duurzaam Wonen, ...
Lees meerVerduurzamen appartement en de energietransitie Voor iedereen is de energietransitie een feit. Als huiseigenaar is het relatief 'simpel'. Bij een appartement ligt deze situatie iets comple...
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!
Plaats een reactie