Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Premie autoverzekering fors gestegen

Dinsdag 08 oktober 2024 12:48Teun van Uijtregt
De premies voor autoverzekeringen zijn fors gestegen.

De premies voor autoverzekeringen zijn fors gestegen.

In 2024 zijn de premies voor autoverzekeringen flink gestegen, met een gemiddelde verhoging van bijna 100 euro ten opzichte van 2023. Dit komt neer op een stijging van 14 procent, volgens gegevens van prijsvergelijker Autoverzekering.nl.

Schadelast
Waar autobezitters in 2023 gemiddeld 59,40 euro per maand betaalden, is dit in 2024 gestegen naar 67,55 euro per maand. De belangrijkste oorzaak van deze toename is de hoge schadelast waar verzekeraars mee te maken hebben. Volgens expert Jerry Poel wordt de stijging veroorzaakt door meer schadeclaims, de hogere kosten van auto-onderdelen en de dure reparaties van elektrische auto's.

Aanzienlijk
De premieverschillen tussen provincies zijn aanzienlijk. In Zuid-Holland betalen autobezitters gemiddeld het meest, namelijk 85,98 euro per maand. Dit is een stijging van 136,18 euro op jaarbasis in vergelijking met 2023, toen de premie nog 74,63 euro bedroeg. Aan de andere kant van het spectrum ligt Friesland, waar de gemiddelde premie dit jaar 53,13 euro is, een relatief kleine stijging ten opzichte van de 47,94 euro vorig jaar.

Provincies
Het verschil tussen de duurste en goedkoopste provincies bedraagt ruim 400 euro op jaarbasis. Dit verschil komt vooral doordat stedelijke gebieden, zoals Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Holland, meer verkeer en daarmee een hoger risico op schadeclaims hebben. In landelijke provincies, zoals Friesland, is dit risico veel lager, wat resulteert in lagere premies.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Laat uw nabestaanden goed achter

Laat uw nabestaanden goed achter

Dinsdag 08 oktober 2024 10:13

‌ Bij het overlijden van een gezinslid is het belangrijk dat de financiële situatie voor de achterblijvers goed geregeld is. Of extra maatregelen nodig zijn, hangt af van verschillende factoren...

Lees meer
Lees nu wat het regeerprogramma voor u betekent.

Wat betekent regeerprogramma voor u?

Dinsdag 24 september 2024 17:04

‌ Het regeerprogramma van Kabinet Schoof is bekend, met een reeks hervormingen die invloed hebben op de belasting, toeslagen, zorg en de woning- en arbeidsmarkt. Inkomstenbelasting en Toeslag...

Lees meer
DSW kondigt verhoging zorgpremie aan

Zorgpremie komend jaar fors omhoog

Dinsdag 24 september 2024 10:55

‌ DSW heeft als eerste zorgverzekeraar de zorgpremie voor 2025 bekendgemaakt, met een stijging van €9,50 per maand. Dit betekent dat verzekerden volgend jaar €158,50 per maand betalen ...

Lees meer
Laat je goed informeren over jouw hypotheek.

Aflossingsvrije hypotheek meenemen?

Dinsdag 10 september 2024 09:33

‌ Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek wordt de aflossingsvrije hypotheek vaak afgeraden. Maar is het verstandig om een bestaande aflossingsvrije hypotheek mee te nemen bij de aankoop van ...

Lees meer