Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door isolatie te laten plaatsen.

Meer informatie

Direct profiteren van  isoleren

Bespaar € 450,- met isolatie

Ontdek de mogelijkheden voor jouw woning.

Selecteer de periode met het bouwjaar van jouw woning!

1918-1945
1945-1975
1975-1983
1983-1990

Meer informatie

Per 2024 strengere regels voor gebruik purschuim bij isolatiewerkzaamheden

Donderdag 08 december 2022 09:20Frank van de Ven
Problemen ontstaan vooral wanneer purschuim (polyurethaan) in aanraking komt met water waardoor een chemische reactie tot stand komt. Zo’n reactie zorgt voor het ontstaan van een Zeer Zorgwekkende Stof (ZZS).

Problemen ontstaan vooral wanneer purschuim (polyurethaan) in aanraking komt met water waardoor een chemische reactie tot stand komt. Zo’n reactie zorgt voor het ontstaan van een Zeer Zorgwekkende Stof (ZZS).

Vanaf 1 januari 2024 wil woonminister Hugo de Jonge de regels voor het gebruik van purschuim strenger maken. Daarnaast pleit de minister voor de komst van een meldpunt voor mensen die gezondheidsklachten kregen door het isolatiemateriaal. Jaarlijks worden in ons land tussen de 15.000 en 20.000 woningen nageïsoleerd met purschuim. Door fouten tijdens de werkzaamheden komen schadelijke stoffen vrij, waar mensen ziek van kunnen worden.
 
Problemen ontstaan vooral wanneer purschuim (polyurethaan) in aanraking komt met water waardoor een chemische reactie tot stand komt. Zo’n reactie zorgt voor het ontstaan van een Zeer Zorgwekkende Stof (ZZS).

Een ZZS kan bij mensen die er bij in de buurt komen tot gezondheidsklachten leiden. Dan moet je denken aan geïrriteerde ogen, benauwdheid of hooikoortsachtige klachten.
 

Betere ventilatie

Om gezondheidsklachten te voorkomen, zouden isolatiebedrijven voordat ze met naisolatie aan de slag gaan foto’s en metingen maken. Door eerst te controleren of de te isoleren ruimte echt droog is, kan een hoop ellende voorkomen worden.

Betere ventilatie tijdens het inspuiten van het purschuim is ook een vereiste en verplicht in 2024. Ook moet er achteraf gemeten worden of er na een klus schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.  


Goed advies isolatiewerkzaamheden

Een ervaren isolatiebedrijf controleert eerst of naisolatie wel zinvol is. Soms is het aanbrengen van een extra isolatielaag niet eens nodig. Benieuwd of naisolatie wat voor jou is? Vraag dan vrijblijvend een gratis adviesgesprek aan met een expert van onze partner Isolatie Centraal.

Het team van Isolatie Centraal is gespecialiseerd in na-na-isolatie. Dit is een speciale tak van naisolatie. Bij na-na-isolatie spuit men isolatieschuim (zogenaamd CentraFoam) bij het oude isolatiemateriaal in. Dit schuim vermengt zich vervolgens met het bestaande materiaal. 


Specialisering in na-na-isolatie

Het prepareren van CentraFoam moet heel secuur gebeuren. Als het schuim te dun is, hardt het namelijk niet goed uit. Wanneer het schuim te dik is, betekent dit dat de druk te hoog is. Te hoge druk kan de gevel beschadigen bij het uithardingsproces. Alle medewerkers van Isolatie Centraal doorlopen een speciale training voordat ze deze techniek uitvoeren.

Het is mogelijk om een geheel vrijblijvend en gratis adviesgesprek aan te vragen bij onze partner. Tijdens een verkennend telefoongesprek stelt de expert van Isolatie Centraal een aantal vragen om te achterhalen of jouw woning te isoleren is.


Vervolgstappen woningisolatie

Als isolatie voor jouw huis mogelijk is, plant de isolatiespecialist een afspraak in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Een adviseur controleert tijdens de afspraak de woning en stelt een offerte op. Uiteraard ook geheel vrijblijvend! Deze offerte blijft zestig dagen na uitgifte geldig.
Deel dit artikel
Vastelasten besparen met isolatie Vastelasten besparen
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Isolatie

Elke isolatiemethode is maatwerk omdat geen woning hetzelfde is en daarom is een huisbezoek noodzakelijk. Als een isolatie-expert jouw huis kan bekijken, weet hij welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Ontdek welke isolatievorm het beste past bij jouw specifieke situatie

Donderdag 10 november 2022 09:36

‌‌Op het gebied van isolatie is veel mogelijk en gelukkig is er meer aandacht voor deze manier van woningverduurzaming. De Vastelastenbond is groot voorstander van isoleren omdat het direc...

Lees meer
Als huurders subsidie aanvragen, krijgt de verhuurder volgens het plan van D66 zes weken de tijd om te reageren. Wanneer de huurbaas niet met een eigen voorstel komt en geen zwaar wegende redenen heeft om niet akkoord te gaan met het plan,

Tweede Kamer wil huurders macht geven om isolatieplannen woning door te voeren

Dinsdag 08 november 2022 09:40

‌De Tweede Kamer wil huurders van particuliere woningen motiveren om over isolatie na te denken en zelf met ideeën te komen om hun woning te verduurzamen. Deze plannen moeten verplicht uitgevo...

Lees meer
Met na-na-isolatie til je de verduurzaming van je huis naar een nóg hoger niveau. Dirk-Jan Wolfert: “Met het na-na isoleren van de spouwmuur is een flinke stap naar een lagere energierekening gezet!”

Verduurzamingsverhaal Dirk-Jan deel 4: de voordelen van na-na-isolatie

Donderdag 20 oktober 2022 12:30

‌ Woningisolatie is een goede manier om de steeds verder oplopende energierekening aan te pakken, weet directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond. Sinds 2019 is hij druk bezig om zijn hui...

Lees meer
In slecht geïsoleerde woningen valt de meeste winst te behalen. Investeringen in woningverduurzaming verdien je in 1 tot 6 jaar terug.

Terugverdientijd woningisolatie door torenhoge energieprijzen drie keer korter

Donderdag 18 augustus 2022 11:53

‌ Woningisolatie is interessanter dan ooit nu blijkt dat de terugverdientijd van deze investering flink verkort is. Onderzoek van CE Delft en de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE...

Lees meer