“Wij helpen je graag met je vaste lasten”
Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!
Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond
Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten
Gemiddelde besparing op al je vaste lasten
Alle Nederlanders met een inboedel- of opstalverzekering krijgen met ingang van volgend jaar te maken met een verplichte premieverhoging om ook gedekt te zijn tegen overstroming. Dit gaat enkele euro’s per jaar kosten. Een plan hiervoor heeft hebben de verzekeraars neergelegd bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), die daarover nog moet oordelen. Dat meldde het Verbond van Verzekeraars.
Nederland is een van de weinige Westerse landen waar je je niet kunt verzekeren tegen overstromingen. Wie schade heeft, kan nu een beroep doen op een regeling van de overheid. Met een verzekering weten particulieren en bedrijven vooraf precies waarvoor ze verzekerd zijn, stellen de verzekeraars. Bovendien komt deze schade hierdoor niet langer voor rekening van de overheid, waaraan alle belastingbetalers meebetalen.
Het overgrote deel van de Nederlanders heeft een inboedel- of opstalverzekering, aldus het verbond. Het uitgangspunt is dat iedereen meedoet met het betalen van de extra premie, ook mensen die niet in risicogebieden van watersnood zitten. "Dat is noodzakelijk, anders wordt zo'n verzekering onbetaalbaar. Solidariteit en betaalbaarheid gaan hier hand in hand", aldus een woordvoerster van het verbond.
ANP
Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!
Plaats een reactie