Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door isolatie te laten plaatsen.

Meer informatie

Direct profiteren van  isoleren

Bespaar € 450,- met isolatie

Ontdek de mogelijkheden voor jouw woning.

Selecteer de periode met het bouwjaar van jouw woning!

1918-1945
1945-1975
1975-1983
1983-1990

Meer informatie

Ontdek welke isolatievorm het beste is voor jouw situatie

Dinsdag 05 oktober 2021 10:12Frank van de Ven
Isoleren helpt om de energierekening te verlagen. Welke methode is daarvoor het meest geschikt? Isolatie Centraal adviseert.

Isoleren helpt om de energierekening te verlagen. Welke methode is daarvoor het meest geschikt? Isolatie Centraal adviseert.

Er zijn verschillende isolatiemethodes. Door het grote aanbod kan het verwarrend worden om een keuze te maken. Hoe weet je welke isolatietechniek het beste bij jouw woonsituatie past? De Vastelastenbond zocht het voor je uit. In dit blog nemen we een aantal isolatievormen onder de loep.

De toepassing van elke methodiek is maatwerk. Om het juiste materiaal en de juiste isolatiemethode te selecteren, is echt een huisbezoek nodig. Er zijn wel vuistregels die helpen bij de keuze van isolatiematerialen. Onze partner Isolatie Centraal geeft inzicht in verschillende technieken.


Spouwmuurisolatie

Door de ruimte tussen de spouwmuren te isoleren, realiseer je besparingen tot wel dertig procent op je energierekening. Maar voor welke situaties is deze methode eigenlijk geschikt? In elk geval niet voor woningen die voor 1925 zijn gebouwd. Deze huizen beschikken namelijk niet over een spouw. Spouwmuurisolatie is inzetbaar voor:

  • Woningen tussen 1982 en 2000. Deze huizen hebben vaak al isolatie in de spouwmuur, maar deze is vaak verzakt of niet dik genoeg. Isolatie Centraal gebruikt in dat geval Centrafoam, zodat men alsnog kan isoleren.
  • Woningen die met dampopen verf behandeld zijn.


Spouwmuurisolatie is niet geschikt voor:

  • Huizen die met reguliere verf bewerkt zijn.
  • Woningen met een houten skeletbouw.
  • Gebouwen met gestucte en geglazuurde stenen.


Vloer- en bodemisolatie

Bij vloerisolatie bedek je de onderkant van je vloer met hoogwaardig materiaal en voorkom je dat de kou uit de kruipruimte in je vloer doordringt. De toepassing van deze techniek levert direct meer wooncomfort op, want de vloertemperatuur stijgt met circa twee tot vier graden Celsius. Ook bespaar je met deze methode tien tot twintig procent op je gasrekening. Dit zijn de vereisten:

  • De woning moet een kruipruimte hebben van minimaal dertig centimeter hoog bij bodemisolatie. Bij vloerisolatie moet die vijftig centimeter zijn.
  • Bij een houten vloer moet dampopen geïsoleerd worden.


Vloer- en bodemisolatie is niet geschikt voor:

  • Alle vochtige kruipruimtes, omdat deze niet op alle manieren geïsoleerd kunnen worden.

Dakisolatie

Een goed geïsoleerd dak is pure noodzaak. Circa dertig procent van alle warmte van de woning gaat namelijk via het dak verloren. Voorkom warmtelekken en kies voor dakisolatie. Deze huizen zijn geschikt voor dakisolatie

  • Woningen met schuine daken die voor 1980 zijn gebouwd of niet over dakisolatie beschikken, kunnen geïsoleerd worden.

  • Woningen met platte daken die voor 1980 zijn gebouwd of niet over dakisolatie beschikken, kunnen geïsoleerd worden.         

Na-na-isolatie

Bij na-na-isolatie spuit je isolatieschuim (CentraFoam) bij het oude isolatiemateriaal in. Dit schuim vermengt zich probleemloos met het bestaande materiaal. Het prepareren van CentraFoam moet heel secuur gebeuren. Als het schuim te dun is hardt het namelijk niet goed uit, terwijl te dik schuim ervoor zorgt dat de druk te hoog is waardoor de gevel kan beschadigen bij het uithardingsproces. Na-na-isolatie is toepasbaar bij:

  • Woningen waarvan de spouwmuur al is geïsoleerd tijdens de bouw.

  • Woningen waarvan de spouwmuur al is geïsoleerd, maar gebreken heeft.
     

Isoleren is maatwerk. Ben je benieuwd welke isolatievorm het beste bij jouw woning past en wat het rendement is? Vul je gegevens in en vraag vrijblijvend een gratis adviesgesprek aan met een expert. Binnen een dag neemt een medewerker van Isolatie Centraal contact op met de aanvrager. Tijdens dit gesprek stelt de expert een aantal vragen om te achterhalen of de woning te isoleren is. Als dat het geval is, plant de isolatiespecialist een afspraak in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Een adviseur van Isolatie Centraal controleert tijdens de afspraak de woning en stelt een offerte op. Deze offerte blijft zestig dagen na uitgifte geldig.

Deel dit artikel
Vastelasten besparen met isolatie Vastelasten besparen
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Bé Vijge

Ik zou wel iemand willen zien voor een afspraak.

Vrijdag 29 oktober 2021 14:50

Reactie Vastelastenbond:

Dinsdag 02 november 2021 12:08
Ze komen altijd lang om persoonlijk advies te geven. Op basis daarvan kan je beslissen of je het wil laten uitvoeren of niet. Je kan via onze website een adviesgesprek aanvragen. Je kan deze link kopiëren https://www.vastelastenbond.nl/isolatie/aanmelden/ of via het menu naar diensten/isolatie gaan. Dan komt er iemand bij je langs.

Vijge

Ik heb een woning uit 1840 of daarvoor.
Het huis heeft een kelder onder het hele huis door, alleen onder de voorkamer loopt de kelder niet door.
Hoogte in kelder ongeveer 180cm onder de balken.
Kan ik tegen de onderkant van de vloer isoleren en met wat?

Vrijdag 29 oktober 2021 10:32

Reactie Vastelastenbond:

Vrijdag 29 oktober 2021 12:16
Beste Vijge,

De kruipruimte (jouw kelder) is hoog genoeg, Daar zijn verschillende opties en materialen voor. Vaak zie je dat ze onder de vloer met 3 opties werken. Pif, Knauf Ecose of isolatieschuim. Zoals ik het lees maak je gebruik van de kelder dus kan een nette afwerking prettig zijn. Je kan vrijblijvend een afspraak via ons maken, dan komt iemand de situatie bij je thuis bekijken. Dat is gratis en dus vrijblijvend. Je krijgt een offerte. Als je het niet wil hoef je alleen maar nee te zeggen. Je kan ook alvast akkoord geven en de uitvoering zo snel mogelijk of voor volgend jaar plannen.

Hoe het met de vloer onder je woonkamer zit kan ik niet zeggen, daar moet echt even iemand voor komen.

Plaats een reactie

Lees meer over Isolatie

Deze 7 vragen over isolatie worden vaak gesteld aan de Vastelastenbond. Deze FAQ geeft je meer duidelijkheid over isoleren.

Dit zijn de 7 meest gestelde vragen over isolatie

Vrijdag 01 oktober 2021 09:38

‌ Nu de gasprijzen astronomisch hoog zijn, is het verstandig om juist nu over isoleren na te denken. Zo zorg je ervoor dat je energieverbruik daalt en dat scheelt in de portemonnee. De Vastelast...

Lees meer
Dirk-Jan van de Vastelastenbond koos ervoor om te isoleren en zonnepanelen te plaatsen. In dit artikel deelt hij zijn bevindingen en besparingen.

Verduurzamingsverhaal Dirk-Jan deel 3: waar staat hij na een jaar?

Woensdag 22 september 2021 08:39

‌ Ongeveer een jaar geleden besloot Dirk-Jan Wolfert om zijn woning te verduurzamen. De oprichter van de Vastelastenbond koos ervoor om zonnepanelen te plaatsen en zijn huis te isoleren. Er kwam...

Lees meer
Het na-isoleren van je woning brengt kosten, maar ook voordelen met zich mee.

De voor- en nadelen van isoleren. Waar moet je op letten?

Dinsdag 14 september 2021 08:10

Isoleren is hot! Zeker met de gunstige subsidies en de stijgende gaskosten (zeker het afgelopen jaar ging de gasrekening flink omhoog) is het isoleren van woningen een effectieve en duu...

Lees meer
Jarenlang is er vanuit de overheid geen aandacht geweest voor duurzaamheid. Gelukkig kun je als huiseigenaar heel veel doen.

Verduurzamingsverhaal Dirk-Jan: Deel 2 'Duurzaamheidslening wat een werk'

Donderdag 08 oktober 2020 21:11

Duurzaamheidslening, subsidie en salderen (deel 2) Je leest deel 2 van het verduurzamingsverhaal van de oprichter van de Vastelastenbond. Hij is woonachtig in Brabant en is sinds één jaar bezig...

Lees meer