“Wij helpen je graag met je vaste lasten”
Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!
Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond
Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten
Gemiddelde besparing op al je vaste lasten
We betalen ons scheel aan gas. Hoe komt dat? Omdat de overheid de gasprijs aan de olieprijs heeft gekoppeld. Het gas dat we dus in Nederland relatief goedkoop oppompen wordt gekoppeld aan de olieprijs die constant stijgt. Onze gasprijs is dus skyhigh maar ook de prijs voor elektriciteit, omdat we in Nederland voor een groot gedeelte gebruik maken van gasgestookte elektriciteitscentrales. Nederland is overigens het enige land waarbij de prijs van deze twee brandstoffen aan elkaar is gekoppeld.
De overheid vindt het allemaal niet zo erg. Zolang de olieprijs stijgt, komt er ook meer accijns- en belastinggeld binnen. Dat gaat de overheid niet gebruiken om de koopkracht te bevorderen, maar dat geld wordt gebruikt voor investering in wegen, bruggen en onderwijs. Toch heeft Balkenende beloofd iets aan de koopkracht te gaan doen. Volgens ingewijden wordt er gedacht aan een pakket extra maatregelen van circa 1 miljard euro. We zijn zeer benieuwd of dit ook waar is. Het lijkt me fair dat de overheid de opbrengsten van de hoge gasprijs op de een of andere manier compenseert.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.
Reacties
B. Hoep
God wat fijn dat het kabinet een miljard wil uittrekken voor koopkrachtverbetering.
Leuk gebaar..... alleen hebben we zelf, vanwege de stijgende olieprijzen en daaraan gekoppelde energieprijzen gezorgd voor een meevaller van zo'n 1 1/2 miljard op de aardgasopbrengsten. Kortom, we krijgen een stukje van ons eigen geld terug, alleen door de vorm is het nog maar de vraag of iedere belastingbetaler er ook echt iets van merkt.
Grote winnaar is dus wederom de overheid!
Plaats een reactie