Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Nonchalante netbeheerders over onveilige gasmeter Landis+Gyr G4/G6

Maandag 06 november 2017 16:34Margot Boesveld

Tienduizenden gasmeters van het merk Landis+Gyr G4/G6 zijn volgens deskundigen niet veilig. Dat blijkt uit onderzoek van Holland Innovative. Netbeheerders nemen een nonchalante houding aan en maken geen haast om deze meters te vervangen. Alleen Netbeheerder Stedin (verzorgingsgebied Zuid-Holland, Utrecht, regio Amstelland, Kennemerland en Noordoost Friesland) heeft haar ruim 15.000 meters inmiddels bijna allemaal vervangen. Er zijn circa 40.000 huishoudens met zo'n gasmeter. 

Serieus probleem met schroefdraad

Het probleem is een te kort aangesneden schroefdraad. Hierdoor kan de aansluiting met de gasleiding niet worden gegarandeerd. De meter hangt als het ware aan twee aansluitingen. De schroefdraad  van de wartel bij deze aansluitingen is te kort en past niet goed genoeg in de buis met een kans op lekkage. Daarnaast zijn sommige meters niet goed gemonteerd of zijn de slangen niet goed aangesloten.  

Wat kunt u zelf doen?

Netbeheerders moeten consumenten met de Landis+Gyr G4/G6, generatie 4.2 waarschuwen en aangeven tot de geplande vervanging in 2018 absoluut niet te belasten. U kunt zelf niet zien of de schroefdraad te kort is aangesneden, ga daarom niet zelf op onderzoek uit.  Wat kunt u wel zelf doen? U kunt uw meternummer controleren. Het meternummer vindt u boven of onder de barcode van de gasmeter. Controleer ook regelmatig uw meter op een gaslek. Dit doet op verschillende manieren:

  • Ruikt u iets of werkt uw apparatuur niet goed?
  • Met schuimspray of een sopje kunt u de verbinding controleren op belletjes. Ziet u deze, dan heeft u een lek. Zet onmiddellijk uw gaskraan uit.  
  • Zet alle gasverbruikers uit, dus CV ketel, kooktoestel etc en controleer de meter, deze mag geen verbruik registreren, is dit wel het geval dan zou dit  kunnen duiden op een gaslek

Een andere tip is om uw meterkast leeg te halen zodat er geen andere apparatuur staat die vonkjes kunnen krijgen. 

Hieronder ziet u een voorbeeld van deze meter. 

* Landis+Gyr G4/G6 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over