Energieleveranciers die gas of elektriciteit leveren aan consumenten worden voortaan strenger gecontroleerd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder gaat de financiële, org...
Lees meer“Wij helpen je graag met je vaste lasten”
Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!
Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond
Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.
Regel het directEnergie Vanzelf Geregeld
Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!
Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).
TenneT, Liander, Enexis en Stedin hebben problemen met het netwerk omdat dit elektriciteitsnetwerk overvol begint te raken. Zoals het er nu naar uitziet, zal de verstopping van het netwerk de komende tien jaar voor problemen zorgen. De netwerkbedrijven vragen om duidelijke richtlijnen waar ze zich aan kunnen houden.
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) pleit daarom voor een gezamenlijke aanpak met minister Rob Jetten van Klimaat en Energie, decentrale overheden, netbeheerders en marktpartijen. Dat betekent dat netbeheerders duidelijke richtlijnen moeten krijgen zodat ze weten welke projecten voor de energietransitie voorrang krijgen. Deze taak begint bij Jetten . Hij moet deze 'prioriteitenlijst' opstellen.
Netbeheerders moeten ervoor zorgen dat alle bedrijven en woningen in Nederland worden voorzien van stroom en gas. Daarvoor moeten ze elk jaar een plan opstellen. Ze moeten goed in kaart brengen waar het net uitgebreid moet worden of worden verzwaard.
De komende jaren zal de druk op het netwerk alleen maar toenemen. Dat betekent dat netbeheerders op korte termijn kiezen om de capaciteitsproblemen op te lossen zodat alle elektriciteit opgeslagen kan worden. Vervangingsinvesteringen en onderhoud worden uitgesteld.
De betrouwbaarheid van de netten gaat achteruit. Onderhoud en vervanging van bestaande systemen wordt uitgesteld en dat komt het netwerk niet te goede. Als er nu geen duidelijke richtlijnen komen, gaan de netbeheerders zelf keuzes maken. Er zijn zeven verschillende netbeheerders die allemaal verantwoordelijk zijn voor een ander gebied. Dat kan in de toekomst tot grote verschillen leiden.
Bij de netbeheerders Liander en Stedin heeft het feit dat zij ervoor kiezen prioriteit te geven aan uitbreiding van hun netten tot gevolg dat zij accepteren dat de benodigde vervangingsinvesteringen niet altijd op tijd kunnen worden gedaan. De ACM kan deze keuze volgen gezien de grote investeringsopgave. Tegelijkertijd is het belangrijk dat de kwaliteit niet zodanig verslechtert dat de leveringszekerheid onder druk komt te staan.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.
Energieleveranciers die gas of elektriciteit leveren aan consumenten worden voortaan strenger gecontroleerd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder gaat de financiële, org...
Lees meerDoor de oorlog in de Oekraïne en onze afhankelijkheid van Russisch gas – waar we vanaf willen – is de behoefte aan eigen gaswinning versterkt. De mogelijkheden worden verkend. Mee...
Lees meerNu de energietarieven door het dak gaan en het eind van de energiecrisis nog lang niet in zicht is, klinkt woningverduurzaming steeds aantrekkelijker! Maar waar begin je, wat zijn de kosten en...
Lees meerAmsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht willen dat minima meer gecompenseerd worden voor hun energierekening. De overheid wil gezinnen die het niet breed hebben tegemoet komen met 200 euro. ...
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!
Plaats een reactie