“Wij helpen je graag met je vaste lasten”
Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!
Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond
Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten
Gemiddelde besparing op al je vaste lasten
Ondanks alle mooie woorden lijkt de Nederlandse energiesector maling te hebben aan het milieu. Dat kan geconcludeerd worden nu Essent als vijfde energiebedrijf besloten heeft om een nieuwe kolencentrale te gaan bouwen. Die centrale komt in Geertruidenberg, nabij de huidige kolencentrale, zo heeft Essent donderdag bekend gemaakt. Een kolencentrale stoot veruit het meeste CO2 uit per opgewekte MWh.Gekozen is voor Geertruidenberg, en niet voor Borssele, vanwege de daar al aanwezige infrastructuur en kennis, zo laat Essent weten. De nieuwe kolencentrale kost EUR 1 mrd en krijgt een vermogen van 800 tot 1.100 MW. Komend najaar laat Essent een milieu-effectrapportage opmaken. Het bedrijf verwacht volgend jaar met de bouw te kunnen beginnen. De centrale moet dan in 2013 klaar zijn.Eerder lieten RWE, Nuon, Eon en Electrabel al weten kolencentrales te gaan bouwen. Eon is momenteel bezig met de bewerking van de grond voor een nieuwe kolencentrale naast de huidige op de Maasvlakte. Electrabel wil vlak in de buurt een nieuwe kolencentrale doen verrijzen. Verder is Nuon natuurlijk bezig met de voorbereidingen voor de bouw van de 'Magnum-centrale' in de Eemshaven. Ten slotte is daar RWE dat een kolencentrale wil gaan bouwen naast de centrale van Nuon in de Eemshaven.Als alle nieuwbouwplannen inderdaad gerealiseerd worden, is het onmogelijk dat de door het huidige kabinet geformuleerde doelstellingen over reductie van CO2-gehaald worden. Het kabinet wil een reductie van 30% in de totale uitstoot in 2020 ten opzichte van het niveau van 1990. Een kolencentrale stoot ongeveer 1 kilo CO2 uit per opgewekte kWh. Als we ervan uit gaan dat alle centrales 1.000 MW groot zijn en 7.000 uur per jaar draaien dan leidt dat tot een extra CO2-uitstoot van 35 mln ton per jaar, een stijging van ongeveer 50% ten opzichte van de uitstoot van de energiesector en de industrie in 2006.En dan zijn de gevolgen van allerlei andere nieuwbouwplannen nog niet meegenomen: Dat zijn: de nieuwe centrales van Eneco (Maasvlakte), Intergen (Europoort), Advanced Power (Groningen), Delta (Sloegebied), Electrabel (Lelystad) en allerlei andere initiatieven zoals de drie Biox-centrales en de massale introductie van HRE-ketels vanaf 2008. De HRE-ketel (micro-WKK) zal leiden tot extra gasverbruik omdat huishoudens dan thuis met gas elektriciteit gaan opwekken. Voor een deel zullen nieuwe centrales mogelijk oude centrales vervangen.Copyright©, Energeia, 2007
Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.
Reacties
Brendan Perry
Nederland staat op zijn kop
Er komt een (tot op een honderste procent milieuvriedendelijk) kolencentrale bij.
De milieu bewegingen struikelen over elkaar om te roepen dat dit waanzin is.
De meeste van deze activisten worden overigens gesponsord door onze overheid.
Geld wat uit de knip van de gewone burger wat gevorderd.
Nee, het is veel beter als we strooom uit Duitsland of Belgie importeren.
Wordt opgewekt met bruinkool en is tien maal zo milieuvervuilend als de steenkolencentrales die wij in Nederland gaan bouwen.
Maar gaat het deze lieden wel echt om het milieu.
Nee.....Het enige wat zij voorstaan is een hoop herrie maken en zo hun boterham veilig stellen.
Om het milieu geven zij geen flikker. Het is daarom ook jammer dat Greenpeace die meestal uit idealistische oogpunten hun acties voeren, zich met dit stelletje ongeregelde activisten inlaat.
Dit doet hun naam als vechter voor mens, dier (walvissen) en groen bij de gemiddelde burger helaas geen goed
Vind ik jammer want het is al een tiental jaren de enige milieu groepering die met HART & Ziel een schone en leefbare aarde voorstaat.
Brendan
Plaats een reactie