Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Laat uw nabestaanden goed achter

Dinsdag 08 oktober 2024 10:13Teun van Uijtregt
Laat uw nabestaanden goed achter

Laat uw nabestaanden goed achter

Bij het overlijden van een gezinslid is het belangrijk dat de financiële situatie voor de achterblijvers goed geregeld is. Of extra maatregelen nodig zijn, hangt af van verschillende factoren.

Verzekering
De vraag hoe goed de situatie geregeld is, vereist eerst inzicht. Een overlijdensrisicoverzekering kan een oplossing bieden als het financieel minder goed geregeld is. Samen met een adviseur kun je beoordelen wat nodig is om de nabestaanden financieel goed achter te laten.

Levensfase
Het toekomstig benodigde bedrag verschilt afhankelijk van de levensfase. Gezinnen met jonge kinderen hebben vaak hogere toekomstige kosten en minder financiële reserves, zoals spaargeld of overwaarde. Voor gepensioneerden heeft het overlijden van een partner vaak een kleinere impact, omdat de kosten lager zijn en er mogelijk meer financiële middelen beschikbaar zijn.

Pensioenopbouw
Ook speelt pensioenopbouw een rol. Veel pensioenregelingen bieden een nabestaandenpensioen, wat financiële zekerheid geeft na overlijden. Toch is het belangrijk om te controleren of deze voorziening voldoende is. Maatwerk blijft essentieel.

Tekort
Een financieel tekort ontstaat vaak als de achterblijvende partner een lager inkomen heeft. Vooral in situaties waarin één partner het grootste deel van het gezinsinkomen verdient, kan het verlies van deze partner grote financiële gevolgen hebben.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Lees nu wat het regeerprogramma voor u betekent.

Wat betekent regeerprogramma voor u?

Dinsdag 24 september 2024 17:04

‌ Het regeerprogramma van Kabinet Schoof is bekend, met een reeks hervormingen die invloed hebben op de belasting, toeslagen, zorg en de woning- en arbeidsmarkt. Inkomstenbelasting en Toeslag...

Lees meer
DSW kondigt verhoging zorgpremie aan

Zorgpremie komend jaar fors omhoog

Dinsdag 24 september 2024 10:55

‌ DSW heeft als eerste zorgverzekeraar de zorgpremie voor 2025 bekendgemaakt, met een stijging van €9,50 per maand. Dit betekent dat verzekerden volgend jaar €158,50 per maand betalen ...

Lees meer
Laat je goed informeren over jouw hypotheek.

Aflossingsvrije hypotheek meenemen?

Dinsdag 10 september 2024 09:33

‌ Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek wordt de aflossingsvrije hypotheek vaak afgeraden. Maar is het verstandig om een bestaande aflossingsvrije hypotheek mee te nemen bij de aankoop van ...

Lees meer
Uitkering verzekeraar lager door afschrijving

Afschrijving beïnvloedt uitkering verzekering

Dinsdag 03 september 2024 11:55

‌ In Nederland heeft bijna 95% van de huishoudens een inboedelverzekering. Deze verzekering dekt schade aan persoonlijke bezittingen in huis, zoals meubels en elektronica. Dit is anders dan een ...

Lees meer