Wie een huis wil kopen en een studieschuld heeft loopt tegen veel problemen aan. Veel ex-studenten kunnen geen huis kopen of een veel kleiner huis dan past bij hun huidige salaris. Een van de probleme...
Lees meer“Wij helpen je graag met je vaste lasten”
Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!
Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond
Besteed je vaste lasten uit
Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:
(of €150,- p.j.)
Voor een kleine meerderheid in Nederland groeide de koopkracht vorig jaar. In totaal kwam de stijging op een half procent. In 2016 was dit nog 3 procent. 46 procent van de Nederlanders ging er vorig jaar niet op vooruit. Werknemers gingen er in 2017 gemiddeld het meest op vooruit. Gepensioneerden zagen de koopkracht juist afnemen.
De stijging van de koopkracht blijft achter bij de groei van de economie. De reden hiervoor is onder andere doordat de reële lonen niet stegen. De consumentenprijzen stegen even hard als de cao-lonen.
De grootste koopkrachtstijging in 2017 was er dus voor werknemers. Gemiddeld 1,4 procent. Dit komt voornamelijk door de verruiming van de arbeidskorting en een verbeterede arbeidsmarkt. Toch was er ook een deel waarvan de koopkracht daalde bijvoorbeeld doordat zij minder uren werkten.
De koopkracht van de gepensioneerden daalde gemiddeld met 0,3 procent. De consumentenprijzen stegen harder dan de uitkering van het pensioen. De pensioenen werden vorig jaar beperkt of niet geïndexeerd.
In 2018 is het beeld voor werknemers minder positief. De gemiddelde koopkrachtstijging zal maar heel erg klein zijn. Veel werknemers gaan er zelfs niets op vooruit. Het koopkrachtplaatje voor werknemers valt dus tegen in 2018.
Volgende week maakt de overheid tijdens Prinsjesdag de verwachtingen voor 2019 bekend.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.
Wie een huis wil kopen en een studieschuld heeft loopt tegen veel problemen aan. Veel ex-studenten kunnen geen huis kopen of een veel kleiner huis dan past bij hun huidige salaris. Een van de probleme...
Lees meerWerkende Nederlanders gaan minder profiteren van de economische groei dan eerder verwacht door het kabinet. Tot die conclusie komen economen van de Rabobank. Ingrijpen is nodig om te zorgen voor een m...
Lees meerDe Nederlandse economie blijft groeien. De stijging is in het tweede kwartaal 0,7% hoger dan in het eerste kwartaal. De stijging is te danken aan de groeiende buitenlandse handel en hogere investering...
Lees meerDe prijzen van koopwoningen blijven nog altijd stijgen. In juni 2018 zaten de prijzen op het hoogste niveau ooit. De stijging is met 8,9% ten opzichte van een jaar eerder fors te noemen. In 2008 wa...
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!
Plaats een reactie