“Wij helpen je graag met je vaste lasten”
Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!
Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond
Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten
Gemiddelde besparing op al je vaste lasten
Het kabinet heeft de subsidieregeling voor zonnepanelen met drie jaar verlengd. Eigenaren mogen zelf opgewekte stroom nog minimaal tot 2023 aftrekken van hun eigen energieverbruik. Over dat deel betaalt men dan geen energiebelasting.
De salderingsregeling zou in 2020 worden afgebouwd. Dit besloten de coalitiepartijen bij de regeringsonderhandelingen. Hierop komen zij nu terug. Hiermee zorgt men ervoor dat de terugverdientijd van zonnepanelen zeven jaar blijft.
In 2023 wordt de regeling langzaam aan afgebouwd. Eigenaren van zonnepanelen dienen dan een dubbele meter te hebben. Wie deze nog niet heeft krijgt die voor 2023 aangeboden door de netbeheerder.
In 2030/2031 dient de regeling dan helemaal verdwenen te zijn. De overheid verwacht dat de kosten van zonnepanelen dan zover gedaald zijn dat er geen subsidie meer nodig is voor een teruglevertijd van 7 jaar.
Groene partijen in Nederland zijn blij met het besluit. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en Greenchoice zien dit als een stimulans om gebruik te maken van zonnestroom.
(Bron: AD.nl)
Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.
Reacties
Lammert
Prijzen van zonnepanelen dalen al jaren........niet echt.
Het enige is dat je nu panelen kunt kopen die weliswaar meer WP leveren, echter de prijs is ook hoger. Enige voordeel is dat je er minder op je dak hoeft te leggen. Hierdoor kom je een fractie goedkoper uit dan 6 jaar geleden.
Plaats een reactie