Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Meld je aan voor eengratis adviesgesprek

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Heb je vragen over
jouw verzekeringen?

Onze adviseurs helpen je graag en kijken naar de mogelijkheden in een gratis adviesgesprek. Houd je huidige polissen bij de hand en plan een gesprek in op jouw voorkeurstijd.

Meer informatie

Hoge kosten voor buitenlandse zorg voorkom je met onze handige tips

Woensdag 12 juli 2023 10:38Frank van de Ven
Verzekeringsadviseur Amber van Beers geeft handige tips waarmee je met een gerust hart op reis kunt.

Verzekeringsadviseur Amber van Beers geeft handige tips waarmee je met een gerust hart op reis kunt.

Steeds meer Nederlanders komen tijdens vakanties in het buitenland in de problemen door torenhoge zorgkosten als ze op hun vakantiebestemming in het ziekenhuis belanden. Deze kosten kunnen zelfs zo hoog oplopen dat mensen hun huis moeten verkopen om de rekening te kunnen betalen blijkt uit onderzoek. Hoe kun je jezelf hier tegen beschermen? Verzekeringsadviseur Amber van Beers geeft handige tips waarmee je met een gerust hart op reis kunt.

Wekelijks krijgen zorg- en reisverzekeraars volgens onderzoek van het Algemeen Dagblad meerdere dossiers van Nederlanders onder ogen die in het buitenland medische hulp nodig hebben, maar niet goed verzekerd zijn. De te betalen facturen lopen op tot tienduizenden euro’s of zelfs meer dan een ton. Het basispakket van de zorgverzekering vergoedt tot het Nederlandse tarief, maar in veel landen zijn de zorgkosten veel duurder.

In Amerika betalen patiënten bijvoorbeeld vijf keer zoveel voor eenzelfde operatie als in Nederland. In landen als Turkije, Spanje of Oostenrijk zijn vooral de tarieven in privéklinieken hoger. Alle zorg rond de Middellandse Zee is gericht op privéklinieken. Je hebt niet altijd controle over waar je naartoe gaat. Gelukkig kun je jezelf beschermen tegen deze situaties, legt Van Beers uit.


Hoe voorkom je zulke financiële problemen als je in een buitenlands ziekhuis beland?

“Zorg dat je op je reisverzekering altijd de dekking geneeskundige kosten aan hebt staan. Deze dekking beschermt je tegen onvoorziene zorgkosten(tegen kostprijs) die je zorgverzekering niet (of niet helemaal) vergoed. Check ook even of jouw zorgverzekering in het buitenland gewoon dekking biedt.”


Wat adviseer jij mensen die naar een land gaan waar de zorgkosten fors hoger liggen?

“Sluit de dekking geneeskundige kosten af! Deze dekking kost je misschien een euro per maand en kan je een hoop ellende besparen. Je zorgverzekering biedt primaire dekking, maar wel conform het Nederlandse tarief en dat is dus niet altijd genoeg! Als een operatie in Nederland 10.000 euro kost en in het land waar je op reis bent 20.000 euro dan heb je een gat van 10.000 euro. Als het gaat om onvoorziene kosten, zal het verschil door je reisverzekering worden betaald. Daarnaast kan het ook zijn dat je zorgverzekering bepaalde kosten überhaupt niet vergoedt, waardoor je met een grote kostenpost kunt komen te zitten.”
 

Stel dat je volgende week al naar zo’n land op vakantie gaat en twijfelt of je goed verzekerd bent? Is daar nog wat aan doen?

“Jazeker kun je daar iets aan doen! Bel altijd met je tussenpersoon om zeker te weten of je goed verzekerd bent. Heb je geneeskundige kosten meeverzekerd? Staat je dekking goed ingesteld op Europa- of Werelddekking? Heb je winter- of onderwatersport meeverzekerd? Dit soort vragen moeten beantwoord zijn voordat je op vakantie gaat. Een dekking aanpassen, is telefonisch te regelen. Bel ons gerust even voordat je op vakantie gaat, dan weet je dat je altijd goed zit!”


Waar moet je verder rekening mee houden als je een verre reis maakt?

“Waar mensen rekening mee moeten houden, is dat als ze doen aan winter- of onderwatersport zij dit aanvullend moeten verzekeren. Alle verzekeraars kennen een dekking voor winter- en onderwatersport. Als er anders namelijk iets gebeurt bij het skiën of duiken, kan het zijn dat je niet of onvoldoende verzekerd bent. Denk bijvoorbeeld aan een reddingsactie of hulpverlening na een ongeval. Vaak zijn ook je wintersport en duikspullen aanvullend verzekerd via deze dekking. Daarnaast is het een fijn idee dat als je door een hulpdienst naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis -  wat toevallig een privékliniek is – gebracht wordt waarvoor je geen dekking vanuit je zorgverzekering hebt, alsnog alle kosten vergoed krijgt vanuit de dekking geneeskundige kosten.”  


Merk jij een stijging van vakantiegangers die onvoldoende verzekerd zijn?

“Nee. Wij verzekeren namelijk standaard geneeskundige kosten en ongevallen. Deze dekking kost bijna niets en bespaart een hoop ellende.”
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen | Afspraak maken

Als jij straks met je mandje vol lekkernijen voor de kassa staat om deze feestdag te vieren, vraag je je vast af of je een tandartsverzekering moest afsluiten. Onze verzekeringsadviseur Amber van Beers heeft het antwoord.

Fijne Wereld Chocolade Dag! Tandartsverzekering nodig?

Vrijdag 07 juli 2023 10:21

‌Het is vandaag Wereld Chocolade Dag. Een dag waarvan niet alleen zoetekauwen heel gelukkig worden, want ook hun tandartsen kunnen hun lol op! Als jij straks met je bestelling vol lekkernijen v...

Lees meer
In plaats van schades te vervangen, moeten deze volgens de makers van het Manifest Duurzaam Schadeherstel ‘duurzaam hersteld’ worden.

Duurzaam schadeherstel in plaats van vervanging de norm eind 2024?

Woensdag 14 juni 2023 09:10

‌Als het aan Schoonmakend Nederland, Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE) en het Verbond van Verzekeraars ligt, gaat de schadeafhandeling eind 2024 volledig op de schop. ...

Lees meer
Een fietsongeluk kan flink in de papieren lopen en grote gevolgen hebben voor zowel slachtoffer als veroorzaker.

Dit blog over de aansprakelijkheidsverzekering kan je veel ellende (en geld) besparen

Dinsdag 20 juni 2023 06:32

‌De aansprakelijkheidsverzekering is erg belangrijk, omdat deze relatief goedkope verzekering een hoop (financiële) ellende kan voorkomen bij ernstig letsel maar ook bij grote materiële schad...

Lees meer
Een ongeluk zit in een klein hoekje ontdekte een visser die per ongeluk een peperdure hengel van zijn vriend kapotmaakte. Een aansprakelijkheidsverzekering kan helpen.

Wat is het nut van een aansprakelijkheidsverzekering?

Dinsdag 13 juni 2023 06:07

‌Er bestaan behoorlijk wat misverstanden over de aansprakelijkheidsverzekering. Onze adviseur Amber van Beers krijgt veel vragen over dit onderwerp en dat is niet zo gek. De aansprakelijkheidsv...

Lees meer