Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Half miljoen huishoudens onverzekerd

Dinsdag 22 oktober 2024 15:28Teun van Uijtregt
Bijna half miljoen huishoudens hebben geen inboedelverzekering.

Bijna half miljoen huishoudens hebben geen inboedelverzekering.

Bijna 460.000 huishoudens in Nederland hebben geen inboedelverzekering, zo blijkt uit recente cijfers van Hart van Nederland. Hoewel 94,5 procent van de 8,3 miljoen huishoudens wel verzekerd is, blijft een aanzienlijk aantal zonder bescherming. Hierdoor loopt deze groep, bewust of onbewust, een flink risico op financiële schade. 

Rioolwater
Dat dit kan leiden tot grote financiële gevolgen, ondervondt de Amsterdamse Quinta aan den lijve. Na enkele dagen afwezigheid kwam ze thuis in een huis vol rioolwater, inclusief drijvende uitwerpselen. Zonder inboedelverzekering moet ze nu zelf opdraaien voor de kosten. “Het is me simpelweg ontschoten”, verklaart ze.

Brand
Uit het onderzoek van Hart van Nederland blijkt verder dat vooral jongvolwassenen tot 30 jaar vaak geen inboedelverzekering hebben. De Consumentenbond adviseert echter iedereen om er wél een af te sluiten. Hoewel niet verplicht, kan een inboedelverzekering bescherming bieden bij schade door brand, wateroverlast of inbraak. “Het is essentieel om iets achter de hand te hebben als er iets misgaat,” aldus de Consumentenbond op de website van Hart van Nederland.

Panel
Het onderzoek is uitgevoerd onder het panel van Hart van Nederland, bestaande uit 40.000 leden. Dagelijks wordt een deel van dit panel uitgenodigd om deel te nemen aan enquêtes over uiteenlopende onderwerpen.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

De premies voor autoverzekeringen zijn fors gestegen.

Premie autoverzekering fors gestegen

Dinsdag 08 oktober 2024 12:48

‌ In 2024 zijn de premies voor autoverzekeringen flink gestegen, met een gemiddelde verhoging van bijna 100 euro ten opzichte van 2023. Dit komt neer op een stijging van 14 procent, volgens gege...

Lees meer
Laat uw nabestaanden goed achter

Laat uw nabestaanden goed achter

Dinsdag 08 oktober 2024 10:13

‌ Bij het overlijden van een gezinslid is het belangrijk dat de financiële situatie voor de achterblijvers goed geregeld is. Of extra maatregelen nodig zijn, hangt af van verschillende factoren...

Lees meer
Lees nu wat het regeerprogramma voor u betekent.

Wat betekent regeerprogramma voor u?

Dinsdag 24 september 2024 17:04

‌ Het regeerprogramma van Kabinet Schoof is bekend, met een reeks hervormingen die invloed hebben op de belasting, toeslagen, zorg en de woning- en arbeidsmarkt. Inkomstenbelasting en Toeslag...

Lees meer
DSW kondigt verhoging zorgpremie aan

Zorgpremie komend jaar fors omhoog

Dinsdag 24 september 2024 10:55

‌ DSW heeft als eerste zorgverzekeraar de zorgpremie voor 2025 bekendgemaakt, met een stijging van €9,50 per maand. Dit betekent dat verzekerden volgend jaar €158,50 per maand betalen ...

Lees meer