1 op 4 Nederlanders weet energielabel woning niet Ondanks dat het energielabel sinds 2008 verplicht is, weet 40 procent van de Nederlandse huiseigenaren niet welk energielabel hun woning ...
Lees meer“Wij helpen je graag met je vaste lasten”
Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!
Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond
Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.
Regel het directEnergie Vanzelf Geregeld
Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!
Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).
Gisteren werd er in de uitzending van Radar ingegaan op de klachten die binnenstromen over verschillende telemarketing verkopers. Ook bij de Vastelastenbond hebben we de laatste maanden diverse klachten over dergelijke bedrijven gekregen die beweren met ons samen te werken. We hebben al meerdere malen gewaarschuwd dat er ook uit naam van de Vastelastenbond wordt gebeld en onze achterban een stappenplan gegeven hoe hier mee om te gaan.
Het Bel-me-niet-register is in het leven geroepen om niet gebeld te worden. Helaas blijkt dit in de praktijk niet te werken "Even een bochtje er om heen maken." zeggen ze bij deze telemarketing bedrijfjes.
Wat er verkeerd is, is dat mensen foutief en bewust verkeerd geïnformeerd worden. Zo wordt het vertrouwen van de consument beschadigd.
Het klopt dat er inschatting gemaakt kan worden van het verbruik. Het probleem is alleen dat daar mee gesjoemelt wordt en een lager voorschotbedrag wordt genoemd. De wetgeving is daar voor aangepast. Tip van de Vastelastenbond: "Daarom is het extra belangrijk om te kijken naar de prijs per kWh, en de prijs per m3. Alleen dan kun je een goede vergelijking maken."
Vraag blijft welke energieleveranciers in Nederland toch in zee blijven gaan met deze jongens. Eneco, Essent, Engie en andere leveranciers maken de laatste jaren keer op keer gebruik van dergelijke telemarketingbureaus. Na eerdere uitzendingen van Radar over dit onderwerp beloofden sommige partijen beterschap. Of dit in de toekomst zo blijft valt nog te bezien. Het blijft een luctratieve business en er zullen helaas altijd bedrijven zijn die over de schreef gaan.
Je kan de aflevering van 1 februari hier terug kijken.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.
1 op 4 Nederlanders weet energielabel woning niet Ondanks dat het energielabel sinds 2008 verplicht is, weet 40 procent van de Nederlandse huiseigenaren niet welk energielabel hun woning ...
Lees meerDe netto-elektriciteitsproductie hangt sterk samen met de binnenlandse en buitenlandse vraag naar elektriciteit. Het verbruik in Nederland was in 2020 2,2 miljard&nbs...
Lees meerGeen rekening meer af je van het gas af wil Consumenten hoeven niet te betalen wanneer ze hun gasaansluiting laten verwijderen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaald. De v...
Lees meerOndanks de inspanningen om meer aardgasvrije woningen te bouwen, is de afgelopen 5 jaar het gasverbruik van Nederlandse huishoudens flink toegenomen. Dat schrijft het Financieel Dagblad. Ga...
Lees meer
Reacties
eric
Niet alleen kwh en m3 prijs is bepalend ook de vaste leveringskosten per maand en voor elektralevering en voor gaslevering tellen mee hier zitten ook grote verschillen van 2.50 euro per maand per energiesoort in meeste gevallen elektra en gas dus 2 keer tot bijna 8 euro per maand is dus 16 euro per maand. valt mij klein beetje op bedrijven die veel cashback geven hebben ook meestal hoge vaste leveringskosten.
Plaats een reactie