Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar op al je vaste lasten

Bespaar met de Vastelastenbond op al je vaste lasten. De gemiddelde besparing op al je vaste lasten is: 

€1.000,- p.j

Meer informatie

Einde in zicht voor salderingsregeling

Dinsdag 10 september 2024 08:19Teun van Uijtregt
De huidige salderingsregeling eindigt vermoedelijk in 2027

De huidige salderingsregeling eindigt vermoedelijk in 2027

Het einde van de salderingsregeling voor zonnepanelen is een stap dichterbij gekomen nadat de ministerraad groen licht heeft gegeven voor een wetsvoorstel. Deze regeling, die consumenten nu nog in staat stelt om opgewekte stroom tegen verbruik weg te strepen, zal naar verwachting per 1 januari 2027 worden stopgezet.

Bontenbal
Tijdens een ministerraadsvergadering is besloten enkele wetten aan te passen die nodig zijn om de salderingsregeling af te schaffen. Dit volgt op afspraken uit het Hoofdlijnenakkoord en het verzoek van de Tweede Kamer om een duidelijk kader te bieden aan consumenten en de installatiebranche. Ook werd hiermee gehoor gegeven aan een motie van Henri Bontenbal (CDA), waarin werd gevraagd om aanpassing van de regeling in het Belastingplan 2025.

Stopzetten
Het kabinet benadrukt dat het stopzetten van de salderingsregeling bijdraagt aan een efficiënter gebruik van het energiesysteem. Hierdoor wordt de belasting op het elektriciteitsnet verminderd, wat helpt om netcongestie te voorkomen. Daarnaast wordt de regeling gezien als een kostenpost voor zowel de overheid als energieleveranciers.

Groene Groei
Nu de ministerraad akkoord is met de voorbereiding van het wetsvoorstel, heeft minister Hermans van Klimaat en Groene Groei het voorstel voor spoedadvies naar de Raad van State gestuurd. Dit advies zal een belangrijke rol spelen in de verdere ontwikkeling en goedkeuring van het wetsvoorstel.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Zonnepanelen

Stijgende terugleverkosten baart eigenaar zonnepanelen zorgen

Terugleverkosten baren eigenaar zorgen

Dinsdag 03 september 2024 09:57

‌ Zonnepaneelbezitters worden geconfronteerd met stijgende kosten voor de stroom die ze terugleveren aan het net. Deze kosten, vaak aangeduid als een ‘zonnepaneelboete’, zijn de laat...

Lees meer
Heb jij zonnepanelen? Dan is het goed om je energiecontract eens tegen het licht te houden.

ACM onderzoekt kosten en vergoedingen voor zonnestroom

Donderdag 22 augustus 2024 15:25

‌De Autoriteit Consument & Markt (ACM) signaleert dat sommige consumenten met zonnepanelen, die jaarlijks meer stroom terugleveren dan ze verbruiken, bij enkele energieleveranciers netto meer...

Lees meer
Goedkope Doe Het Elf zonnepanelen rukken op. Het plaatsen van deze zonnepanelen is niet zonder risico's.

Zonnepanelen bij Lidl voor een prikkie: let op de risico’s

Dinsdag 09 juli 2024 17:58

In Duitsland kun je nu bij Lidl zonnepanelen kopen voor een zacht prijsje, en vanaf volgende week zijn ze ook in Nederland verkrijgbaar. Lidl is niet de enige supermarkt die goedkope en zelf te inst...

Lees meer
De vraag naar zonnepanelen stort in

Heeft zonne-energie nog toekomst in Nederland?

Dinsdag 04 juni 2024 14:18

Een dreigende kaalslag onder installateurs van zonnepanelen in Nederland roept vragen op over de toekomst van zonne-energie. Energieprijzen zijn gedaald en de salderingsregeling loopt op zijn einde....

Lees meer