Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar op al je vaste lasten

Bespaar met de Vastelastenbond op al je vaste lasten. De gemiddelde besparing op al je vaste lasten is: 

€1.000,- p.j

Meer informatie

Eigenaren zonnepanelen passen gebruik aan op zonuren

Dinsdag 27 augustus 2024 14:49Teun van Uijtregt
Kosten bespaar je door onder meer te wassen als de zon schijnt.

Kosten bespaar je door onder meer te wassen als de zon schijnt.

Veel eigenaren van zonnepanelen betalen momenteel terugleverkosten voor de stroom die ze te veel opwekken. Daarnaast worden de omvormers van zonnepanelen soms uitgeschakeld bij piekbelasting. Dit roept de vraag op of zonnepaneelbezitters hun stroomgebruik hierop aanpassen.Het consumentenprogramma Kassa stelt daarom de vraag: “Ga jij als zonnepaneelbezitter anders om met het gebruik van stroom?”

In totaal reageerden 1.261 zonnepaneelbezitters op deze vraag. Van hen gaf 77 procent aan hun stroomverbruik af te stemmen op de zonuren. Zonuren zijn de uren overdag waarin zonnepanelen de meeste energie opwekken. Door apparaten zoals wasmachines en vaatwassers tijdens deze zonuren te gebruiken, kunnen zonnepaneelbezitters profiteren van de gratis opgewekte stroom, mits de omvormers niet zijn uitgeschakeld.

Auto opladen
Welke maatregelen nemen deze zonnepaneelbezitters om zoveel mogelijk van hun opgewekte stroom te benutten? Eén gebruiker deelt: “Ik probeer zoveel mogelijk energie te gebruiken als de zon schijnt, zoals de auto opladen, het huis koelen of verwarmen, en de was doen. Als de zon er niet is, stel ik dit uit.” Veel respondenten proberen dus overdag zoveel mogelijk stroom te gebruiken, al geeft een deel aan dat dit lastig is vanwege werk overdag. “Ik werk meestal overdag wanneer de meeste stroom wordt opgewekt,” vertelt een respondent.

Brandgevaar
Sommige zonnepaneelbezitters gebruiken timers om apparaten overdag automatisch in te schakelen. Dit is echter niet voor iedereen een geschikte oplossing: “Ik durf mijn wasmachine niet op afstand te laten draaien omdat er niemand thuis is in geval van brandgevaar.” Daarnaast geven sommige deelnemers aan te wachten op de introductie van thuisbatterijen. Deze zouden een oplossing kunnen bieden voor de huidige terugleverkosten en het probleem van uitgeschakelde omvormers bij overbelasting. “Op termijn schaf ik graag een thuisbatterij aan,” zegt een deelnemer.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Bespaartips

Met een warmtepomp kun je flink besparen op je energiekosten.

Aanschaf warmtepomp juist nu interessant

Donderdag 22 augustus 2024 15:20

‌ Nu de verplichting tot het installeren van warmtepompen is komen te vervallen, zijn de prijzen aanzienlijk gedaald. Dit roept de vraag op of dit hét moment is om een warmtepomp aan te schaffe...

Lees meer
“Door al je vaste lasten onder de loep te nemen, kunnen je kosten gedrukt worden. Dat zet meer zoden aan de dijk dan besparen op je cadeaus”, zegt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond.

Consument doet zichzelf ernstig te kort door alleen te besparen op cadeaus

Woensdag 15 november 2023 11:43

‌Volgens recent onderzoek van Accenture passen Nederlandse consumenten hun koopgedrag aan op de feestperiode. Er wordt door ruim de helft van de Nederlanders bezuinigd op cadeaus. Het is goed d...

Lees meer
Door de 50-15-5-regel te gebruiken, krijg je sneller inzicht in je inkomsten en uitgaven. Daarnaast zorg je ervoor dat je voorbereid bent op onverwachte kosten en lekker kunt doorsparen.

Ontdek hoeveel je kunt sparen én precies kunt besteden met de 50-15-5 methode

Maandag 23 oktober 2023 10:15

‌Het regelen van de vaste lasten is voor veel mensen een lastige klus nu brandstof, boodschappen, verzekeringen en de energierekening duurder worden. Door de 50-15-5-regel te gebruiken, krijg j...

Lees meer
?De inflatie koelt naar verwachting verder af, maar dat betekent helaas niet dat daardoor je boodschappen op korte termijn goedkoper worden.

Boodschappen ondanks inflatie niet goedkoper

Dinsdag 01 augustus 2023 09:07

‌De inflatie koelt naar verwachting verder af, maar dat betekent helaas niet dat daardoor je boodschappen op korte termijn goedkoper worden. Hoewel de energieprijzen zakken, geldt dat nog niet ...

Lees meer