Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar op al je vaste lasten

Bespaar met de Vastelastenbond op al je vaste lasten. De gemiddelde besparing op al je vaste lasten is: 

€1.000,- p.j

Meer informatie

“Dit is juist het moment om zonnepanelen aan te schaffen!”

Dinsdag 07 november 2023 14:40Frank van de Ven
Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond: “Zonnepanelen zijn goedkoper dan ooit, de leveringstijden zijn extreem kort en je bespaart nog steeds op je energierekening.”

Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond: “Zonnepanelen zijn goedkoper dan ooit, de leveringstijden zijn extreem kort en je bespaart nog steeds op je energierekening.”

Het rommelt in de wereld van de zonnepanelen nu vrijwel alle energieleveranciers extra kosten in rekening brengen vanwege de salderingsregeling. Veel mensen twijfelen of de aanschaf van panelen nog wel rendabel is of dat woningverduurzaming hen vooral veel geld kost. Volgens directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond is dit juist hét moment om zonnepanelen op het dak te leggen: “Zonnepanelen zijn goedkoper dan ooit, de leveringstijden zijn extreem kort en je bespaart nog steeds op je energierekening.”

Wolfert was te gast in het programma ‘Geld of je Leven’ op NPO Radio 1 waarin hij meer vertelde over zonnepanelen. Deze energiebesparende systemen liggen onder vuur nu steeds meer energiebedrijven ervoor kiezen om extra kosten in rekening te brengen aan bezitters van zonnepanelen. De salderingsregeling kost energiebedrijven veel geld en om die kosten terug te dringen, worden er geen cashbacks toegekend aan bezitters van zonnepanelen.

De markt voor zonnepanelen staat onder druk waardoor leveranciers hun systemen voor lage prijzen aanbieden. “De prijs van deze systemen is nu erg laag. Daarnaast zijn de levertijden erg kort, zodat zonnepanelen snel geïnstalleerd kunnen worden. De terugverdientijd voor zonnepanelen is langer, maar vanwege de lagere prijzen valt dat te overzien. Deze systemen zijn nog steeds ontzettend rendabel”, verduidelijkt Wolfert.


Onduidelijkheid overheid

Er bestaat nog veel onduidelijkheid over de salderingsregeling nu het kabinet is gevallen. “Die onduidelijkheid belemmert alle betrokkenen. Niet alleen energiebedrijven, maar ook de consument. Begint de afbouw nog wel in 2025 en hoe hoog wordt de verplichte minimale terugleververgoeding nu eigenlijk? Deze vragen zijn nog niet beantwoord door de overheid. Zoals het nu naar uitziet, duurt het nog tot 2026 voordat de salderingsregeling wordt afgebouwd.”

Energiebedrijven en consumenten missen informatie vanuit Den Haag. “Consumenten snakken naar informatie, maar omdat ze die niet krijgen ontstaat er angst om zonnepanelen aan te schaffen. Energiebedrijven weten niet wanneer de salderingsregeling stopt en verzinnen daarom zelf maar manieren om de kosten te drukken. Zolang Den Haag geen besluiten neemt, komt dit de woningverduurzaming niet ten  goede”, besluit Wolfert.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Wit

Goedendag, wij hadden zonnepanelen besteld maar door er veel onduidelijkheid is omtrent de teruglevering hebben we het gecancelled. Ook omtrent de terugverdien tijd was het lastig omdat we een complex huis hebben en wij de leeftijd van 72 jaar hebben. Dus dat element speelt ook mee. Als dat 8 jaar was zijn we 80 en wonen we misschien elders etc…Ik zou heel graag iemand willen uitnodigen die het huis ziet om een goed advies te geven……


Vrijdag 01 december 2023 13:18

Reactie Vastelastenbond:

Maandag 04 december 2023 08:56
Goedendag,
U kunt een adviesgesprek aanvragen via deze link. dat kost u niets!
https://www.vastelastenbond.nl/zonnepanelen-advies/aanvragen/

Plaats een reactie

Lees meer over Zonnepanelen

Op Europees niveau heeft Nederland per hoofd van de bevolking de grootste hoeveelheid opgewekte zonnestroom. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn inmiddels ruim 2 miljoen daken van woningen bedekt.

Meer zonnepanelen op daken dankzij energiecrisis

Dinsdag 10 oktober 2023 09:31

‌Het aantal zonnepanelen op Nederlandse daken is flink gestegen, stelt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De hoge gasprijs was daar medeverantwoordelijk voor, waardoor huishoudens...

Lees meer
Het team van de Vastelastenbond is erin geslaagd om een mooi aanbod te regelen dat niet alleen voor bezitters van zonnepanelen interessant is.

Bezitters zonnepanelen kunnen meerjarencontract afsluiten via Vastelastenbond

Dinsdag 10 oktober 2023 09:08

‌Bezitters van zonnepanelen die graag een langdurig energiecontract afsluiten, hebben weinig keuze. Het merendeel van de energieleveranciers waagt zich daar niet aan, omdat de salderingsregelin...

Lees meer
In dit blog beantwoordt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond prangende vragen over zonnepanelen.

Ontdek in dit blog de zin en onzin van zonnepanelen

Maandag 04 september 2023 15:07

‌Zonnepanelen staan volop in de belangstelling nu Vandebron de heffingskosten flink verhoogt en andere energieleveranciers bezitters van deze energiebesparende maatregelen geen meerjarencontrac...

Lees meer
De populariteit van zonnepanelen zorgt voor problemen in de energiemarkt, omdat energieleveranciers de kosten voor het terugleveren van zonnestroom willen terugverdienen via de consument. Verschillende energieleveranciers gebruiken verschil

Leveringskosten schieten de lucht in voor bezitters zonnepanelen

Vrijdag 01 september 2023 07:49

‌De populariteit van zonnepanelen zorgt voor problemen in de energiemarkt, omdat energieleveranciers de kosten voor het terugleveren van zonnestroom willen terugverdienen via de consument. Vers...

Lees meer