Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

De valkuilen van energieveilingen: waar moet u op letten?

Donderdag 25 april 2013 12:23Margot Boesveld

 

De feiten van een veiling

Een veiling ziet er op het eerste gezicht eenvoudig uit. Vaak realiseert de consument zich niet dat deze veilingen ook een keerzijde hebben.

Eénmalige korting

Een energiecollectief met een eenmalige veiling, zoals de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis realiseert éénmalig goedkope energietarieven. Het voordeel aan deze veilingen is dat men collectief goedkope energietarieven realiseert.

Een nadeel is dat u aan het einde van de contractperiode wordt omgezet naar beduidend hogere tarieven. Hierdoor moet u de einddatum, voorwaarden en de opzegtermijn van uw contract zeer scherp in de gaten houden en op u tijd weer inschrijven voor de nieuwe veiling - omslachtig én risicovol!

Samenvattend zijn de nadelen van een veiling:

  • Niet de scherpste prijs, ook al lijkt dat wel zo.
  • U ontvangt na deelname 4 jaar lang geen nieuw (en/of beter) aanbod van de Consumentenbond, VEH of andere veilingspartij.
  • Eénmalige korting, daarna prijs omhoog: uiteindelijk betaalt u voor uw eigen korting.
  • Stilzwijgende verlenging: op deze wijze voorkomt men dat klanten zich na de contractperiode weer opnieuw gaan oriënteren, inclusief het risico op overstappen.
  • Geen ondersteuning bij overstap en klachten: consumenten zijn bij klachten aangewezen op de energieleverancier, terwijl de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis zich hier naar onze mening juist extra voor in zouden moeten zetten.

 

Doorlopend voordelig inkoopcollectief

Vereniging de Vastelastenbond doet niet mee aan veilingen. Als inkoopcollectief behartigen wij de belangen van onze leden. Wij ontzorgen u door onze doorlopend lage tarieven en door uw contractvoorwaarden en -termijn te bewaken.

Wij delen onze de kennis over de energiemarkt en houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt.

Het verschil tussen veilingen en Vereniging de Vastelastenbond

  • De Vastelastenbond onderhandelt niet alleen over prijs, maar ook over service. Veilingen gaan enkel over de prijs.
  • De Vastelastenbond streeft naar een doorlopend scherp aanbod, niet door middel van eenmalige kortingen zoals bij veilingen. Contracten worden bij verlenging dus niet verlengd tegen absurd hoge tarieven.
  • De Vastelastenbond bewaakt de einddatum van uw contract wél. We attenderen u als uw contract afloopt.
  • De Vastelastenbond beantwoordt vragen en geeft advies en ondersteuning bij problemen en klachten.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Nellie Hendrikx

Ik vind, dat wanneer je je inlaat met een energiecollectief of veiling daar dan ook wakker bij moet blijven. Dat is met alles zo. Val je in slaap heb je meestal pech. Ik ben ook lid van de Vastelastenbond en heb ook al producten via u mogen afnemen. Geen klachten. Zie ik echter een beter aanbod stap ik ook weer net zo makkelijk uit. Op het moment moet ik weer eens gaan uitkijken of ik ergens anders beter uit ben dan bij Essent. 31 Juli loopt mijn jaarcontrakt af. In de twee maanden die ik nog heb kijk ik hier en daar eens naar de prijzen op basis van 2500 kw/h laag tarief, 2500 kw/h hoog tarief en 2500 m3 gas. Overstappen stelt voor mij niet veel meer voor. Ik doe het haast elk jaar. De welkomstpremie is altijd welkom en maakt de maandbetaling net iets aantrekkelijker dan de leverancier met de laagste tarieven. Het is even opletten maar als je het elk jaar doet leert het snel.Groetend Nellie

Donderdag 25 april 2013 19:19

J.Roos

Dat is toch wel heel gek van die organisaties!Ze behartigen toch ook de belangen van consumenten?
Is er een bron van deze uitlatingen van die organisaties?

Donderdag 25 april 2013 17:57

Plaats een reactie

Lees meer over