“Wij helpen je graag met je vaste lasten”
Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!
Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond
Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten
Gemiddelde besparing op al je vaste lasten
Aan de pomp heeft u het waarschijnlijk al gemerkt. De olieprijzen zijn gedaald, waardoor een tank benzine of diesel momenteel een stuk voordeliger is. Maar wat voor effect heeft dit nou op uw energierekening?
De hele wereld handel van energie is aangekoppeld. In Nederland zijn er veel langetermijncontracten voor aardgas gekoppeld aan olieprijzen. De prijs voor gas is voor een deel gekoppeld aan de olieprijs. Dit betekent dat als de olieprijs stijgt, de gasprijs ook stijgt. Dit betekent ook dat als de olieprijs daalt, de gasprijs daalt. Daarnaast zijn ook economische omstandigheden die de vraag naar en het aanbod van elektriciteit beïnvloeden van belang bij de prijs van gas.
De olieprijs en gasprijs zijn aan elkaar gekoppeld. Een daling van de olieprijs zorgt dus ook voor een lagere gasrekening. En omdat stroom met name in gasgestookte centrales wordt opgewekt, dalen ook uw stroomtarieven. Bij een overeenkomst met variabele tarieven merkt u dat echter pas over een half jaar. Dan rekenen de energieleveranciers prijsdaling pas door. Dit gebeurt in juli en en januari.
Wilt u direct profiteren van lagere tarieven? Kies dan voor de Switch Service. Er wordt dan namelijk elk jaar, op basis van uw verbruik, het voordeligste contract geselecteerd. Dit zorgt voor een besparing van 200 tot 400 euro per jaar.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.
Reacties
Bob
Dank voor de snelle reactie, maar mijn kern vraag is als er meer alternatieve energie wordt opgewekt Wat is dan de invloed op alle energie prijzen. Er wordt niet alleen gas gebruikt voor het opwekken van elektriciteit, naarmate er meer zo’n wind en water wordt gebruikt zal het gas deel toch minder moeten worden??!!!
Reactie Vastelastenbond:
Donderdag 15 september 2022 10:13De invloed op de energieprijs verandert niet. Particulieren betalen nog steeds hetzelfde bedrag. Misschien dat daar in de toekomst verandering in komt m aar nu merken particulieren daar nog niets van.
Bob
Ik hoorde dat de opbrengst van zonnepanelen soms meer is dan het verbruik
Wat is de invloed van opbrengst zonnepanelen op de energie prijs??!!
Ook wind en water energie hoe staat het daar mee??
Reactie Vastelastenbond:
Donderdag 15 september 2022 09:49Bedankt voor jouw interessante vraag! Als je zonnepanelen hebt en meer opwekt dan je verbruikt, kun je dat terug leveren aan de netleverancier. Deze leverancier bepaalt zich hoeveel hij betaalt voor deze energie. De ene partij betaalt bijvoorbeeld € 0,40 per kWh terwijl een ander maar € 0,05 per kWh uitkeert. Particulieren betalen een vast bedrag voor energie. Het maakt voor particulieren niet uit of er bij de opwekking ervan gebruikgemaakt wordt van gas, water of wind.
Plaats een reactie