Bijna één op de vijf huishoudens – bijna 1,6 miljoen van de 8 miljoen huishoudens - is tussen april 2018 en april 2019 overgestapt van energieleverancier. Dat is een record: nog nooit stapten ...
Lees meer“Wij helpen je graag met je vaste lasten”
Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!
Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond
Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.
Regel het directEnergie Vanzelf Geregeld
Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!
Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).
Energie: Tarieven dalen, toch meer betalen?? De energierekening is in opspraak. In de media speculeren we maar wat graag over de energierekening. En dat is op zich logisch, want het is naast de hypotheek en huur de grootste kostenpost voor huishoudens. Maar we kunnen ons voorstellen dat de tegenstellende berichten u ‘energie-moe’ maken. Het wordt steeds moeilijker voor de consument om een goed beeld te krijgen van de wijzigingen in de jaarlijkse energiekosten. Vereniging de Vastelastenbond ontvangt naar aanleiding van de berichtgevingen in de media veel vragen over de energierekening. Wij geven antwoord op een aantal energievragen van klanten.
Een energierekening bestaat uit verschillende onderdelen. Vaste kosten die ongeacht uw verbruik hetzelfde blijven en kosten die verbonden zijn aan uw stroom en gas verbruik. Dit wordt leveringstarief genoemd. Er zijn twee soorten leveringstarieven: Variabele leveringstarieven per kWh en m3 en vaste leveringstarieven per kwh en m3.
Variabele leveringstarieven (prijs per kWh en per m3) wijzigen 2 x per jaar (1 januari en 1 juli). Dan wordt de prijs weer afgestemd op de ontwikkelingen op de energiemarkt. Omdat hier voor de leverancier vaak meer risico aan verbonden is, gaan ze met de prijs aan de 'veilige kant zitten' en verhogen de marge op de inkoopprijs. Dit resulteert in een hogere prijsstelling.
Kiezen voor vaste energietarieven (prijs per kWh en per m3) is vaak gunstiger, want deze tarieven blijven voor de gehele duur van uw contract (vaak 1 of 3 jaar) gelijk. Deze tarieven wijzigen elke maand een klein beetje, maar zitten over het algemeen dichter bij de ontwikkelingen. Omdat de leverancier de zekerheid heeft dat u langer klant blijft zit er minder speelruimte tussen de inkoopprijs en de prijs die u betaalt.
U heeft een variabel contract als u nog nooit bent overgestapt of enkele jaren geleden bent overgestapt en sindsdien uw energiecontract niet meer heeft aangepast. Bij het aflopen van een contract met vaste tarieven, loopt het contract namelijk stilzwijgend over in een contract met variabele tarieven.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.
Bijna één op de vijf huishoudens – bijna 1,6 miljoen van de 8 miljoen huishoudens - is tussen april 2018 en april 2019 overgestapt van energieleverancier. Dat is een record: nog nooit stapten ...
Lees meerHet is onrustig in de grondstofmarkt. Het is onrustig in de wereld. Benzineprijzen rijzen de pan uit, olieprijzen gaan naar hoge pieken en zijn afhankelijk van veel wisselende factoren. In dit ar...
Lees meerEindelijk goed nieuws! Vereniging de Vastelastenbond ontving de afgelopen 8 jaar regelmatig klachten over diverse 'aanbieders van zakelijke energiecontracten'. Het is jammer dat het zo la...
Lees meerDe toename van het aantal zzp’ers en de ontwikkeling van de digitale economie vragen om een nieuwe impuls op het gebied van de consumentenwetgeving. De ACM roept daarom op om de wetgev...
Lees meer
Reacties
Tulling
Uw geeft een heldere en voor iedereen begrijpelijke uitleg omtrent de energie keuzes die men heeft, met een duidelijk advies.
Plaats een reactie