Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Daling hypotheekrentes goed nieuws

Dinsdag 27 augustus 2024 13:49Teun van Uijtregt
De hypotheekrentes zijn opnieuw aan het dalen.

De hypotheekrentes zijn opnieuw aan het dalen.

Hypotheekrentes zijn afgelopen week gedaald naar het laagste niveau sinds begin 2024. Voor wie de hypotheekrente twintig jaar wil vastzetten, is het gemiddelde tarief nu 4,08 procent. Dit is 0,1 procentpunt lager dan een paar weken geleden en 0,3 procentpunt minder dan aan het begin van het jaar.

De recente renteverlagingen door banken en geldverstrekkers zijn deels het gevolg van de renteverlaging van de Europese Centrale Bank (ECB), wat de rentes op financiële markten heeft doen dalen. Deze verlagingen werden aanvankelijk niet volledig doorgevoerd in de hypotheekrentes, maar de afgelopen weken zijn er alsnog verdere verlagingen toegepast. Er wordt alom verwacht dat de rentes deze week nog iets verder zullen dalen, met mogelijk verdere verlagingen later dit jaar.

Huizenprijzen
Bij hypotheken met een rentevaste periode van tien of dertig jaar zijn de tarieven gedaald. Deze staan nu gemiddeld op respectievelijk 3,78 en 4,19 procent, gelijk aan de laagste niveaus van eerder dit jaar. De lagere hypotheekrentes zijn goed nieuws voor huizenkopers, omdat ze hierdoor een hoger hypotheekbedrag kunnen krijgen. Dit kan echter ook leiden tot hogere huizenprijzen, die vorige maand al 10,6 procent hoger waren dan een jaar geleden.

Wil je gebruik maken van de lagere rente omdat je hypotheek bijna afloopt of wil je verhuizen of gaan verbouwen? Plan een gratis adviesgesprek in, dan weet je wat de mogelijkheden voor jou zijn.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Zorg dat u op de hoogte bent van de uitvaartpolis van uw dierbaren

Uitvaartpolis kwijt? Vijf nuttige tips!

Dinsdag 27 augustus 2024 13:23

‌ Het kan gebeuren dat je de gegevens van een uitvaartpolis kwijtraakt of niet weet of een overleden dierbare een uitvaartverzekering had. In zulke gevallen start een zoektocht naar duidelijkhei...

Lees meer
Weet wat te doen als je jouw sleutels verliest.

Sleutels kwijt? Dit moet je wel én vooral niet doen

Donderdag 22 augustus 2024 15:03

Ben je je sleutels kwijtgeraakt en moeten de sloten vervangen worden? Dan kunnen de kosten hiervoor variëren tussen de 100 en 350 euro. Gelukkig kun je mogelijk een deel van deze kosten terugkrijge...

Lees meer
Bereid je reis goed voor, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Je reis voorbereiden: de 7 ultieme tips!

Woensdag 10 juli 2024 11:06

Reisorganisaties draaien op volle toeren en boekingswebsites zijn drukker dan ooit. Heb jij je reis al voorbereid? Als het een tijdje geleden is dat je op vakantie bent geweest, hebben we enkele cru...

Lees meer
De inboedelverzekering is een onmisbare verzekering voor ieder huishouden

Is een inboedelverzekering wel echt nodig?

Dinsdag 09 juli 2024 09:15

Een inboedelverzekering is absoluut onmisbaar, ook al wordt het belang ervan soms onderschat. Vaak wordt gedacht dat de inboedel weinig waarde heeft, maar dat is een misvatting. Waarom is een inboed...

Lees meer