“Wij helpen je graag met je vaste lasten”
Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!
Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond
Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten
Gemiddelde besparing op al je vaste lasten
Vrijwel alle consumenten ervaren de energieprijzen als veel te hoog en zijn daarom teleurgesteld in de liberalisering van de energiemarkt. Dat blijkt vrijdag uit een consumentenonderzoek van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Energieverbruikers hebben het gevoel geen goede deal te krijgen bij gas- en elektriciteitsleveranciers. De Nederlandse energieprijzen behoren tot de hoogste in Europa, meldt de NMa.Het onderzoek heeft ook de prijsontwikkelingen op de energiemarkt in kaart gebracht. De uitkomst is dat vooral de elektriciteitprijzen het afgelopen halfjaar met negen procent zijn gestegen. Een gemiddeld huishouden betaalt voor de levering van elektriciteit 251 euro op jaarbasis. Vorig jaar was dat nog 230 euro. De gasprijzen zijn ook gestegen, met drie procent. Een gemiddeld huishouden betaalt voor de levering van gas 590 euro op jaarbasis. Dat was vorig jaar 573 euro. Volgens de Nma is de stijging van de energieprijzen onder meer het gevolg van hogere energiebelastingen.Consumenten vinden ook de prijsverschillen tussen de leveranciers te klein, stelt de NMa in het onderzoek. De liberalisering van de energiemarkt heeft daarom niet geleid tot massaal overstappen. Ongeveer een derde van de consumenten zou bereid zijn naar een andere maatschappij te gaan. Daarnaast meldt de NMa in haar onderzoek signalen te ontvangen van onjuiste en onduidelijke energierekeningen van particulieren en kleine ondernemers. Vooral over het eindbedrag op de afrekening zijn veel vragen. Een onderzoek naar de energierekeningen loopt nog.In september dit jaar liet de NMa nog weten dat de energiekosten voor consumenten met achttien euro omlaag zouden gaan. Dit ging echter om de transportkosten voor elektriciteit. Dat is een klein gedeelte van de totale energierekening en weegt niet op tegen de stijging van de elektriciteitsprijs. Voor het consumentenonderzoek zijn deze zomer 3300 energieverbruikers ondervraagd die representatief zijn voor de gemiddelde Nederlandse verbruiker.Bron: nieuws.nl
Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.
Reacties
Frits Glaudemans
De energieprijzen die hier gehanteert worden zijn zeker nog van 1806, want ik kom aan hele andere bedragen p/j.
Plaats een reactie