Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar op al je vaste lasten

Bespaar met de Vastelastenbond op al je vaste lasten. De gemiddelde besparing op al je vaste lasten is: 

€1.000,- p.j

Meer informatie

Boodschappen ondanks inflatie niet goedkoper

Dinsdag 01 augustus 2023 09:07Frank van de Ven
?De inflatie koelt naar verwachting verder af, maar dat betekent helaas niet dat daardoor je boodschappen op korte termijn goedkoper worden.

?De inflatie koelt naar verwachting verder af, maar dat betekent helaas niet dat daardoor je boodschappen op korte termijn goedkoper worden.

De inflatie koelt naar verwachting verder af, maar dat betekent helaas niet dat daardoor je boodschappen op korte termijn goedkoper worden. Hoewel de energieprijzen zakken, geldt dat nog niet voor levensmiddelen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) liet recent weten volgens een eerste schatting de prijzen in de maand juli met 4,6 procent op jaarbasis stegen.

De inflatie is weer verder afgekoeld, nadat deze in juni nog uitkwam op 5,7 procent. De stijging van de voedselprijzen daarentegen ligt nog steeds relatief hoog. Die gemiddelde prijstoename bedroeg in juli 11,6 procent, tegen 12,6 procent in juni.

Naar verwachting nemen de prijsstijgingen van voeding op jaarbasis geleidelijk af tot 1,2 procent volgend jaar, verwacht Rabobank-econoom Stefan Groot. "De verwachting is dat de prijzen in de supermarkt niet gaan dalen. De gestegen kosten voor inkoop en grondstoffen zijn inmiddels verwerkt in de supermarktprijzen voor consumenten. Maar de marges blijven wel onder druk staan, ook al is de piek van prijsstijgingen voorbij."


Kerninflatie gaande

De prijsstijgingen blijven ook deels door de gestegen loonkosten bestaan, verduidelijkt voedingseconoom bij ING Thijs Geijer. "Een mandje boodschappen uit de supermarkt bestaat uit verschillende producten. De prijzen van bepaalde categorieën, zoals zuivel en producten als zonnebloemolie, dalen. Voor suiker, chocola en snoepgoed betaal je juist veel meer."

De zogeheten kerninflatie blijft volgens Groot "hardnekkig." De kerninflatie is het inflatiecijfer dat gecorrigeerd is voor sterk schommelende prijzen van energie en voeding. "Voor dit jaar bedraagt de kerninflatie 7 procent, voor volgend jaar is de verwachting dat deze afneemt tot 3,6 procent. Maar dat is nog altijd fors hoger dan de doelstelling van bijvoorbeeld de Europese Centrale Bank", aldus de econoom.


Oplopende prijzen

De inflatiedoelstelling van de ECB ligt op 2 procent, maar de huidige inflatie in de eurozone ligt daar nog altijd ver boven stelt Europees statistiekbureau Eurostat. In juli kwam die uit op 5,3 procent en dat komt onder meer door de oplopende consumentenprijzen voor voeding, alcohol en tabak in het eurogebied.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Bespaartips

Utrecht University School of Economics (U.S.E.) ontdekte dat mensen die kiezen voor betalen in hun eigen munteenheid - in plaats van de lokale munteenheid - niet alleen extra kosten betalen, maar soms 'ronduit worden opgelicht'.

Geld pinnen in het buitenland kost een fortuin

Vrijdag 02 juni 2023 15:22

‌Landen buiten de eurozone bieden je bij het pinnen soms de mogelijkheid om in je eigen munteenheid te betalen. Dat kost je echter wel (veel) geld blijkt uit onderzoek.   Utrecht Univer...

Lees meer
De MijnVLB app is jouw online omgeving waarin je direct inzicht krijgt in je alle diensten die je bij de Vastelastenbond hebt afgesloten.

Altijd inzicht in je vaste lasten met de MijnVLB app

Woensdag 19 april 2023 08:18

‌Om onze klanten nog beter te kunnen helpen, is de MijnVLB app ontwikkeld. Dankzij deze applicatie krijg je direct inzicht in al je vaste lasten die je via de Vastelastenbond hebt afgesloten...

Lees meer
Met deze praktische adviezen verbruik je minder energie. Je goede voornemen om aan het eind van de maand nog geld over te houden, komt al dichterbij!

Begin 2023 door te besparen op je energierekening met deze zes tips!

Dinsdag 03 januari 2023 07:57

Om je energierekening in toom te houden, hebben we een aantal handige bespaartips voor je op een rij gezet. Met deze praktische adviezen verbruik je minder energie. Je goede voornemen om aan het e...

Lees meer
De MijnVLB app is jouw online omgeving waarin alle diensten die je bij de Vastelastenbond hebt afgesloten, worden ondergebracht.

Waarom de MijnVLB app een verrijking van je telefoon is

Donderdag 01 december 2022 08:50

‌Sinds deze maand is de MijnVLB app een feit en dat is goed nieuws! Voortaan heb je dankzij deze applicatie direct inzicht in al je vaste lasten. Alle diensten die je via de Vastelastenbond heb...

Lees meer