Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

“Bereikbaarheid energiebedrijf schrikbarend slecht”

Dinsdag 22 oktober 2024 11:33Teun van Uijtregt

Uit een recent onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de bereikbaarheid van energiebedrijven zwaar te wensen overlaat. Onder 20 energieleveranciers is gekeken hoe snel en gemakkelijk consumenten hulp kunnen krijgen. Vooral Essent, Energiedirect, HEM Energie en Oxxio scoren slecht op dit vlak. "Teleurstellend", aldus de Consumentenbond.
 

Bereikbaar
Volgens de wet moeten energiebedrijven per e-mail en telefoon bereikbaar zijn voor vragen, bijvoorbeeld over het afsluiten van een contract. Daarnaast moeten de contactgegevens makkelijk vindbaar zijn op hun websites. Uit het onderzoek blijkt dat Oxxio en HEM Energie niet voldoen aan deze eisen. Oxxio biedt klanten geen e-mailadres aan en de contactgegevens van HEM Energie zijn moeilijk te vinden, verstopt in de Algemene Voorwaarden. Ook bij Energiedirect en Essent is de bereikbaarheid beperkt. Energiedirect biedt alleen een telefoonnummer aan nieuwe klanten, terwijl bestaande klanten worden verwezen naar een chat die regelmatig wordt onderbroken. Essent toont zijn e-mailadres alleen aan mensen die bezig zijn een contract af te sluiten.

Klantonvriendelijk gedrag
Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond, noemt deze werkwijze "buitengewoon klantonvriendelijk". Volgens haar verstoppen bedrijven hun contactgegevens voor bestaande klanten en zijn ze alleen makkelijk bereikbaar voor potentiële klanten. Dit strookt met de minimale wettelijke verplichtingen, maar niet met goede klantenservice.

Lange wachttijden aan de telefoon
Telefonisch contact blijkt eveneens problematisch. Uit een enquête onder 10.000 panelleden blijkt dat klanten gemiddeld maximaal 5 minuten willen wachten. Bij bijna een derde van de telefoontjes stond men echter langer in de wacht. Vattenfall heeft met ruim 9 minuten de langste gemiddelde wachttijd, gevolgd door Eneco en HEM Energie.

Traag antwoord op e-mails
Ook e-mailcontact verloopt niet vlekkeloos. Zes energiebedrijven reageerden traag, met HEM Energie als uitschieter: hun gemiddelde reactietijd was maar liefst 18 dagen.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Autoriteit Consument en Markt komt met tariefvoorstellen netbeheerders

ACM: tariefvoorstel netbeheerders

Dinsdag 08 oktober 2024 14:09

‌ De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de tariefvoorstellen voor 2025 van de regionale netbeheerders en TenneT, beheerder van het landelijke hoogspanningsnet, gepubliceerd. Deze tarie...

Lees meer
ACM verwacht forse stijging nettarieven

ACM: forse stijging nettarieven

Dinsdag 24 september 2024 08:52

‌ De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor een forse stijging van de tarieven voor het gebruik van het elektriciteitsnet in de komende 25 jaar. Huishoudens en bedrijven zullen a...

Lees meer
Gasprijs stijgt hard door aanhoudende geopolitieke onzekerheid.

Gasprijzen ruim 30% gestegen door geopolitieke onzekerheid

Dinsdag 13 augustus 2024 13:18

‌De spanningen tussen Rusland en Oekraïne, evenals de situatie in Iran, zorgen voor onrust op de gasmarkt. De gasprijs ligt nu een derde hoger dan een maand geleden. Op de Amsterdamse groot...

Lees meer
Het verschil variabele energietarieven en vaste energietarieven is opgelopen tot meer dan duizend euro.

Persbericht: Prijsverschil energiecontract opgelopen tot meer dan 1000 euro

Dinsdag 09 juli 2024 20:28

Het verschil tussen een variabel energiecontract (modelcontract) en een vast energiecontract kan oplopen tot meer dan 1.000 euro op jaarbasis. Energieleveranciers waren stil rond 1 juli; het moment w...

Lees meer