Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar op al je vaste lasten

Bespaar met de Vastelastenbond op al je vaste lasten. De gemiddelde besparing op al je vaste lasten is: 

€1.000,- p.j

Meer informatie

Afbouw salderingsregeling zonnepanelen met twee jaar verlaat

Donderdag 09 juni 2022 11:17Frank van de Ven
De salderingsregeling zorgt ervoor dat huizenbezitters met zonnepanelen het overschot aan opgewekte stroom aan de energieleverancier kunnen terugleveren voor hetzelfde tarief als waarvoor de stroom is afgenomen.

De salderingsregeling zorgt ervoor dat huizenbezitters met zonnepanelen het overschot aan opgewekte stroom aan de energieleverancier kunnen terugleveren voor hetzelfde tarief als waarvoor de stroom is afgenomen.

Het kabinet besluit om de afbouw van de salderingsregeling pas in 2025 doorgang te laten vinden. Dat is twee jaar later dan oorspronkelijk gepland is. Woningeigenaren met zonnepanelen kunnen een vreugdedansje maken want ze profiteren langer van de voordelen van zonnepanelen!

De salderingsregeling zorgt ervoor dat huizenbezitters met zonnepanelen het overschot aan opgewekte stroom aan de energieleverancier kunnen terugleveren voor hetzelfde tarief als waarvoor de stroom is afgenomen. Het voornemen was om de salderingsregeling vanaf 2023 af te bouwen maar deze datum gaat niet gehaald worden. Voortaan is 2025 de streefdatum.


Verschil salderen en terugleveren

Salderen is niet hetzelfde als terugleveren. Het verschil tussen salderen en terugleveren zit hem in het aftrekken van energie van de rekening of juist het teruggeven hiervan aan de leverancier. Het aftrekken van de opgewekte kWh van de rekening wordt ‘salderen’ genoemd, terwijl ‘terugleveren’ het teruggeven van de teveel opgewekte kWh aan de leverancier is.

Afbouw salderingsregeling

Woningeigenaren krijgen vanaf 2025 te maken met een snellere afbouw van de salderingsregeling. Voorheen werd de afbouw over een periode van 8 jaar verspreid, maar het plan is om de afbouw in een periode van 6 jaar plaats te laten vinden. Vanaf 2025 krijgen huisbezitters met zonnepanelen in een versneld tempo minder voordeel. In dit schema is te zien hoe dat werkt. 

Snelle terugverdientijd zonnepanelen

Door de hoge energietarieven is de terugverdientijd van zonnepanelen verkort. Waar een terugverdientijd van zeven jaar voorheen normaal was, is dat nu nog geen drie jaar. Leveranciers en installateurs van zonnepanelen zien de laatste weken een run op deze systemen ontstaan.

De wachttijden voor offertes zijn lang. Je kunt ook via de Vastelastenbond een offerte aanvragen. We werken met twee partijen om de kwaliteit te kunnen waarborgen en onze klanten snel van een goede offerte te kunnen voorzien.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Wijngaert

Dus iedereen laat je zonnepanelen plaatsen
En daarna weg voordelen
Tja niet verbazend met de regering

Vrijdag 24 juni 2022 10:15

De bree

Ik leest dat het salderen naar 0 wordt terug gebracht, het is hopelijk straks niet zo dat men bv s ochtends een paar kw meer opwekt dan er gebruikt wordt, die worden terug geleverd, daar staat dan niets tegenover , s middags is het bewolkt en moet men betalen voor elke afgenomen KW.
Vertel me aub dat er wel wat voor de ochtend KW wordt gecompenseerd .

Mvg Bert

Vrijdag 24 juni 2022 10:08

Reactie Vastelastenbond:

Vrijdag 24 juni 2022 11:04
Bedankt voor deze interessante vraag! Voor de ochtend wordt er niet zomaar kW gecompenseerd. Om in de ochtend van opgewekte energie te profiteren, zul je een thuisaccu moeten aanschaffen. Met zo'n systeem kun je de opgeslagen, overtollige energie op het gewenste moment gebruiken.

Verhaar

Vattenfall geeft slechts € 0,07 per meer terug geleverde kWh terug. Inhoud van het artikel is dus niet geheel juist.

Donderdag 23 juni 2022 22:05

Reactie Vastelastenbond:

Vrijdag 24 juni 2022 09:52
Bedankt voor uw aanvulling. We zijn erg blij met oplettende lezers.

Plaats een reactie

Lees meer over Zonnepanelen

Nieuwe regelgevingen voor zonnepanelen stemt huiseigenaar positief:

Goed nieuws: Vanaf 1 juni 100 procent financiering zonnepanelen mogelijk

Donderdag 02 juni 2022 14:17

‌Goed nieuws voor huiseigenaren die zonnepanelen willen. Het Warmtefonds maakt 100% financiering voor zonnepanelen mogelijk. Dat was voorheen 75 procent. Huizenbezitters (en VvE’s) kun...

Lees meer
Vraag om persoonlijk advies als je zonnepanelen wilt plaatsen.

Vier redenen waarom huisbezoek nodig is voor advies zonnepanelen

Dinsdag 17 mei 2022 08:04

‌Wanneer je erover nadenkt om zonnepanelen te plaatsen, is het verstandig om je vooraf goed te laten informeren. Een adviesgesprek aan huis is daarvoor zeer geschikt. Als je je laat informeren do...

Lees meer
Landen uit de Europese Unie mogen sinds eind vorig jaar het btw-tarief op de levering en installatie van zonnepanelen verlagen naar nul procent.

Kabinet wil btw zonnepanelen per 2023 afschaffen

Donderdag 21 april 2022 08:26

‌ Als het aan het kabinet ligt, hoeft er per 2023 geen btw meer betaald te worden bij de aanschaf van zonnepanelen. Staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit) publiceerde afgelopen woensd...

Lees meer
Door de toenemende vraag naar zonnepanelen en warmtepompen zijn tekorten aan grondstoffen en chips ontstaan. Dat betekent dat consumenten langer moeten wachten op de plaatsing van zonnepanelen.

Lange levertijden zonnepanelen en warmtepompen reden voor Kamervragen

Vrijdag 25 maart 2022 07:34

‌Door de torenhoge energieprijzen kiezen steeds meer consumenten voor zonnepanelen en warmtepompen om de kosten te drukken. Het probleem is dat de levertijden van deze energiebesparende ma...

Lees meer