Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

ACM: tariefvoorstel netbeheerders

Dinsdag 08 oktober 2024 14:09Teun van Uijtregt
Autoriteit Consument en Markt komt met tariefvoorstellen netbeheerders

Autoriteit Consument en Markt komt met tariefvoorstellen netbeheerders

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de tariefvoorstellen voor 2025 van de regionale netbeheerders en TenneT, beheerder van het landelijke hoogspanningsnet, gepubliceerd. Deze tarieven worden door huishoudens en bedrijven gezamenlijk betaald via de transportkosten voor elektriciteit en gas. De ACM beoordeelt deze voorstellen en verwacht de definitieve tariefbesluiten eind november bekend te maken.

Transporttarieven
In september 2024 gaf de ACM al aan dat de transporttarieven voor huishoudens en bedrijven in 2025 met ongeveer 11% zullen stijgen. Voor een gemiddeld huishouden betekent dit een verhoging van circa €60 per jaar, inclusief btw. Gebruikers van het hoogspanningsnet van TenneT blijven, net als vorig jaar, zo'n €2,6 miljard betalen aan transportkosten.

Investeringen
De tariefstijgingen zijn het gevolg van grote investeringen die de netbeheerders moeten doen om hun netwerken uit te breiden en te versterken. Dit is nodig om de groeiende vraag naar elektriciteit te kunnen opvangen, aangezien steeds meer huishoudens en bedrijven overstappen van fossiele brandstoffen naar duurzaam opgewekte elektriciteit.

Op zee
Daarnaast investeert TenneT fors in de aanleg van nieuwe hoogspanningsnetten op zee, die nodig zijn voor de groeiende productie van windenergie. Deze ontwikkelingen dragen bij aan de realisatie van de Nederlandse klimaatdoelen, maar leiden ook tot hogere kosten voor de gebruikers van het energienet.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

ACM verwacht forse stijging nettarieven

ACM: forse stijging nettarieven

Dinsdag 24 september 2024 08:52

‌ De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor een forse stijging van de tarieven voor het gebruik van het elektriciteitsnet in de komende 25 jaar. Huishoudens en bedrijven zullen a...

Lees meer
Gasprijs stijgt hard door aanhoudende geopolitieke onzekerheid.

Gasprijzen ruim 30% gestegen door geopolitieke onzekerheid

Dinsdag 13 augustus 2024 13:18

‌De spanningen tussen Rusland en Oekraïne, evenals de situatie in Iran, zorgen voor onrust op de gasmarkt. De gasprijs ligt nu een derde hoger dan een maand geleden. Op de Amsterdamse groot...

Lees meer
Het verschil variabele energietarieven en vaste energietarieven is opgelopen tot meer dan duizend euro.

Persbericht: Prijsverschil energiecontract opgelopen tot meer dan 1000 euro

Dinsdag 09 juli 2024 20:28

Het verschil tussen een variabel energiecontract (modelcontract) en een vast energiecontract kan oplopen tot meer dan 1.000 euro op jaarbasis. Energieleveranciers waren stil rond 1 juli; het moment w...

Lees meer
Gebruik zonne-energie als de zon schijnt

Terugleverkosten minimaliseren? Zo gebruik je meer van je eigen zonne-energie

Dinsdag 25 juni 2024 12:05

Alle energieleveranciers rekenen op dit moment terugleverkosten aan bezitters van zonnepanelen. Wil je deze kosten minimaliseren? Dan moet je zoveel mogelijk van je eigen zonne-energie gebruiken. Hi...

Lees meer