Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

17 miljoen vakanties: 2 miljoen zonder reisverzekering

Maandag 23 juni 2014 09:45Margot Boesveld

 

Nog steeds gaan reizigers zonder reisverzekering op vakantie. Vorig jaar maakten Nederlanders meer dan 17 miljoen buitenlandse vakanties, waarvan 12 procent zonder reisverzekering, blijkt uit het ContinuVakantieOnderzoek (CVO) uitgevoerd door NBTC-NIPO.
Alarmcentrales waarschuwen voor grote financiële gevolgen als mensen denken wel via de ziektekostenverzekering gedekt te zijn. Die vergoedt echter alleen de kosten voor behandeling tegen Nederlandse prijzen.
In de meeste Noordwest-Europese landen is de prijs voor medische handelingen redelijk gelijk aan die in Nederland, maar in de andere landen kan het verschil flink oplopen.
Reisverzekering: inclusief medische kosten?
Directeur Ivo van Dijk van SOS International waarschuwt reizigers vooral goed te kijken naar een reisverzekering die de medische kosten en repatriëring dekt. ,,Ook de pechhulp voor autoreizigers is niet altijd standaard en dat kan mensen soms in grote problemen brengen als ze dan met pech langs de weg komen te staan’’, aldus Van Dijk.
In Frankrijk wordt 80 procent van de kosten voor een medische behandeling gedekt. ,,Zo ook voor de Nederlandse toerist, die alleen een basis zorgdekking heeft. De resterende 20 procent moet zelf worden betaald, tenzij er een reisverzekering met medische dekking is afgesloten. In dat geval kan die 20 procent bij de reisverzekeraar worden gedeclareerd of door de betrokken alarmcentrale worden voorgeschoten’’, licht Eric Grootmeijer van de ANWB Alarmcentrale toe.
Medische tarieven
In de praktijk zien alarmcentrales de prijzen vaak flink oplopen, afhankelijk in welk land toeristen zijn. ,,In Turkije en Thailand kunnen medische tarieven tot wel vijf keer hoger liggen dan in Nederland, in Spanje tot drie keer hoger en in de Verenigde Staten tot zelfs wel tien keer hoger’’, somt Grootmeijer op. Hij kent gevallen waarin de medische kosten tot wel 1 miljoen euro opliepen omdat iemand ook nog moest worden gerepatrieerd.
Global Allianz Assistance waarschuwde eerder al voor hoge doktersrekeningen voor voetbalsupporters die tijdens de WK in Brazilië in de problemen komen. Audrey Denkelaar: ,,Alleen al een consult bij een huisarts in Brazilië kost vaak honderden euro’s meer dan een consult bij je eigen huisarts en in het ziekenhuis gaat het om duizenden euro’s.”

Bron: z24.nl/geld/17-miljoen-buitenlandse-vakanties-bijna-2-miljoen-zonder-reisverzekering-470093

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over